Et distribusjonssenter for den Bill & Melinda Gates Foundation-finansierte supermarkedskjeden «Picnic» tok fyr inatt og later ikke til å kunne reddes.

Det nettbaserte supermarkedskjeden hentet nylig inn 600 millioner euro i frisk kapital i hovedsak fra Bill Gates, for å akselerere veksten med mål å bli den mest «bærekraftige» matleveringstjenesten i Europa.

Det er ikke klart hva som forårsaket brannen. På sosiale medier spekuleres det om hvorvidt den enorme brannen kan henge sammen med bøndenes protester som en tid har pågått i Nederland og later til å spre seg i verden. 

Nederlandske bønder har ry på seg for å ivareta sine produksjonsstrukturer og for å motarbeide globalisering.

Deltagere i bondeprotestene skal åpent ha uttalt at de tror Bill Gates kan være delvis ansvarlig for å presse frem ytterligere klimalover.

Picnic fokuserer på matvarer som syntetisk laboratoriedyrket kjøtt og distribuerer dagligvarer med små elbiler.

Eva Vlaardingerbroek setter tingene i perspektiv: 

– Bøndene holder husdyr og produserer storfekjøtt. Gjett hvem som investerte 600 millioner dollar i Picnic ifjor? Det var helt riktig Bill Gates, mannen som vil at du skal spise kunstig kjøtt.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Støtt Document. Vi er ikke statsfinansiert.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.