I uken som gikk laget vi et raskt øyeblikksbilde av hva som rører seg på Twitter. Det genererte (pr. nu) 21 kommentarer og det kom hele fire – 4 – mer eller mindre velmenende oppfordringer om gjentagelse (en av dem kom fra min sønn, da. Han syntes opplegget var «kult» – men så er han også kry over at pappa skriver for Document, «Motstandsbevegelsen» som han kaller det).

I kommentarfeltet tok Naatiden bladet fra munnen og vi fikk etter det klarsignal fra overordnede:

På oppfordring tar vi for oss søndagens Twitter-høydepunkter og vi starter i India. Der er bøndene inspirert av hva som skjer i Nederland. Det virker som om vi har en kjedereaksjon på gang: Frankrike -> Gule vester, Canada -> Freedom Convoy, Nederland -> bøndene. Og så «bortetter» – som det heter på målet:

Ikke alle har fått med seg protestene i Argentina. 

– Vi sulter og vet ikke hvordan vi skal mate familien. Vi er her for å protestere mot korrupte politikere.

Sånn snakker folk i et land med inflasjon på seksti prosent:

Heller ikke at folk i Uruguay synger om frihet etter at en dommer beordret Pfizer å offentliggjøre hva som egentlig skjuler seg i vaksinene, er kommet med i den nyhetsstrømmen du finansierer via skatteseddelen:

Sveitserne er kjent for å stoppe politikerne før de blir uregjerlig høy på seg selv – gjennom folkeavstemninger. Men også de tyr til gatene når de har noe vesentlig å bringe til torvs – som for eksempel hva de mener om Klaus Schwabs agenda:

Tyskerne er enig med sine sveitsiske naboer:

Støtten til protestene synes å stikke dypt i folket – og det tegner godt. Mange har fått nok. «Bønder, bønder, bønder» lyder nuomstunder som «frihet, frihet, frihet»:

Det virker heller ikke som om hollenderne har tenkt å kapitulere overfor det herrefolket som har inntatt posisjonene:

Vi ser også at folket tar beslag i sin rettmessige eiendom (edit: Denne blir i kommentarfeltet avskrevet som usann. Men godt funnet på, lell):

I Kina risikerer du noe om du går ut i gatene og roper ut om urett. Disse folkene er modigere enn vi aner:

At folket reiser seg mot myndighetene er ikke noe man skriver om i seriøse medier. Men skulle de vaksinerte, seriøse mediene først skrive om det, lyver de gjerne for best mulig å forme begivenhetene i sitt bilde. Her utmerker svenskene seg:

Alt henger sammen med alt, sier noen. Det er mulig det, spørs vel hvor dypt man går inn i saken. Her ser vi klare paralleller:

Noe ingen – ok noen – har fått med seg er at også albanerne har fått nok av sin sosialistiske regjering:

I Nord-Makedonia har politikerne måttet ta i bruk store politistyrker for å bevise at de – ikke folket – har rett:

Det er tidligere såvidt oss bekjent, rapportert om mistilpassede, «mørkebrune» svensker som går til valg uten å gi sin stemme til sosialdemokratene. Polisen derover mener det er dårlig gjort av mørkebrune mørkemenn (indre misfarvning, ikke hudfarve) å plassere justisministeren i gapestokken. Ubetalelig sa en anonym, svensk PK-kilde om videoen artikkelen under inneholder:

Vi har alle hørt argumentet om at ikke alle muslimer er terrorister, voldtektsmenn, homohatere, kirkebrennere, jødehatere etc. Sant nok det, mange dyrker sin gud og er stort sett fornøyd med det:

Sverige skal visstnok også ha satt bukken til å passe havresekken:

Og jammen har ikke svenske medier oppdaget at det nederlandske folk reiser seg mot makten! Det tok sin tid, men selv de mest årvåkne journalister har dødperioder:

Å gi signalement på forbrytere er problematisk, får man det til kan det lette politiarbeidet, men politiet risikerer i tilfelle å stigmatisere folkegrupper. Lenge trodde vi det bare var svenskene som slet med slikt, men det viser seg at også engelskmenn synes det er problematisk å beskrive en skurk:

At det brenner i verden rapporterte vi om igår. Brannen er ikke slukket i Roma, men situasjonen skal være under kontroll inntil neste brann måtte oppstå. På Sri Lanka har folket stukket den sparkede presidentens bolig i brann og tatt over presidentpalasset hvor folket nu kjøler seg i bassenget:

Over there er det ikke bare matproduksjonen som rammes av eksplosjoner, nu også massive eksplosjoner på et gassfelt:

Her hjemme skjer det også noe. DnBs sjef er en kvinne med manns mot. I Davos fortalte hun i et WEF-intervju at folket må lære seg å lide. Om hun regner seg selv tilhørende folket og potensielt lidende, er usikkert, men såpass høyt gasjert som dama er, skal vi ikke se bort fra at hun hever seg over hvermannsen. Intervjuet med dama har fått Ask Burlefot til å bytte bank:

TV2s Karianne Solbrække har ikke bare formidlet nyheter, hun har også gjort sitt mangfoldige kjærlighetsliv til et spørsmål om presseetikk. At hun faktisk sitter som styremedlem et visst sted som er kjent for å undergrave andre medier, er ugreit i noens øyne.

Men, men. Hvem har ikke et svin på skogen? Forskjellen ligger kanskje i arealet på skogen:

Det er intet galt å si om elektriske biler, bevares. Det er derimot mangt som kan problematiseres rundt produksjonen av dem, spesielt battericellene og ikke minst ideologien bak de troendes «grønne skifte». Men åkkesom skal også el-biler ha drivstoff:

Tirsdag er dagen iranske kvinner tar av seg hijaben. Skal vi tro onde tunger vil mange av dem bli arrestert, slått, voldtatt og innesperret av moralpolitiet. La oss ofre dem en tanke ettersom feministene her på berget ikke har tenkt å gjøre det, ihvertfall ingen i TV 2 (apropos Solbrække):

Trudeau altså. Overalt hvor han ferdes er det noen som vil fortelle ham hvor motbydelig han er. Han har det neppe lett. At han tar til motmæle sånn i fri dressur er dog både friskt og overraskende:

Til sist er det nok en gang foregangslandet Sri Lanka. La oss nyde det estetiske ved at folket ikke har respekt for politikere som ikke har respekt for folket. Der nede er en revolusjon på gang:

Til sist sa jeg, men jeg vil også ha med denne lille snutten som viser den paranoide reaksjonen moroklumpen Erna Solberg fikk – ikledd bjørnekostyme – da media omtalte at hun i koronatider hadde flere til bords enn hennes egen lov tillot på 60-årsdager for gamle damer. Reglene var jo laget for de andre, folket:

Til sist, ja. Det er ikke lett å slutte. Vi prøver en gang til. Denne gang med en filmsnutt fra dengang Joe Biden var en ung, lovende svømmer. Han møtte Donald Trump i nasjonalt mesterskap i noen meter bryst med bar overkropp, og vant med god margin:

For de som fremdeles ikke har skjønt hva som foregår: Hjernen din er blitt hacket:

Gud velsigne bøndene. Gud velsigne Sri Lanka. Gud velsigne verdens folk og gi dem styrke når de rettferdig reiser seg mot makten.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Klanen» her!

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.