Mer enn 18.000 av gårdens rundt 19.000 melkekuer ble drept etter eksplosjon og brann på en familiefarm i det vestlige Texas, USA. Det er den mest dødbringende fjøsbrann som noensinne er registrert i USA.

Brannmenn reddet mandag en ansatt fra South Fork Dairy nær Dimmitt på da flammene raste inn i stallene, ifølge bilder og uttalelser fra Castro County Sheriff’s Office.

Årsaken til brannen er under etterforskning. Gården ligger i et av Texas’ rikeste melkeproduksjonsområder.

En av de eldste dyreverngruppene i USA, Animal Welfare Institute (AWI) ber etter brannen om føderal lovgivning for å forhindre at fjøsbranner skal kunne drepe hundretusenvis av husdyr hvert år.

Brannforskrifter fraværende

Det finnes ingen føderale forskrifter som beskytter dyr mot branner og kun noen få stater – Texas er ikke blant dem – har vedtatt regler for brannvern for slike bygninger, ifølge AWI.

Brannen er den mest ødeleggende fjøsbrannen på amerikansk jord som involverer storfe, siden AWI begynte å spore slike hendelser i 2013. Rundt 6,5 millioner husdyr har omkommet i slike branner det siste tiåret, de fleste av dem fjærkre.

Tusenvis av storfe døde i Kansas i juni ifjor. Det ble forklart med varmt vær, men det var ingen spesielt varm måned og erfarne bønder stilte seg skeptisk til den offisielle forklaring.

Også en kjemisk fabrikk som produserte plastprodukter, gikk opp i en voldsom brann i uken som gikk. Concerned Citizen, bekymret borger, konspirerer om femtekolonister:

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.