En av USAs største eggprodusenter brant sent lørdag kveld. Politiet anslår at minst 200 000 kyllinger gikk tapt i de massive flammene.

Dette er den siste i en rekke på tyve branner som har rammet amerikanske matprodusenter dette året. Det totale antall branner i USA skal ligge innenfor normalen de siste fem år, men det hevdes på nettet at antall branner som rammer næringsmiddelindustrien er opptil ti ganger normalen. 

Tilliten til myndighetene er tynnslitt i store deler av befolkningen blant annet på grunn av covid-håndteringen. At dette skjer – mens myndighetene med FN som sannhetsvitne spår global matkatastrofe i løpet av året – har satt i gang spekulasjoner om det ligger en plan bak. Disse spekulasjonene har vokst nok i omfang til at faktasjekkerne har kastet seg over dem – og det er erfaringsmessig et symptom på at noen har noe å skjule.

I tillegg til brannene betviles også andre ulykkers grad av tilfeldighet. Nylig sporet et tog av i Canada. 43 vognlass kaliumgjødsel gikk tapt.

Myndighetene – Biden-administrasjonen – får også skylden for mangelen på barnemat og høye drivstoffpriser.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.