Det var omfattende opptøyer, brannstiftelser og arrestasjoner over hele Frankrike på nyttårsafenen. Nesten 700 biler ble satt i brann og nærmere 500 mennesker ble arrestert. 

Men ifølge den franske innenriksministeren Gérald Darmanin ble nyttårsaftenen feiret «uten større hendelser».

Høy beredskap

Fransk politi var i høy beredskap. 90.000 politifolk og gendarmer ble mobilisert. Bare 690 biler ble stukket i brann mot 874 året før. Det er en forbedring på hele 21 prosent. Derimot ble 490 personer fengslet, elleve prosent flere enn året før. Ifølge innenriksministeren har fransk politi vist at de er fullt i stand til å opprettholde lov og orden.

– Takk til de 90.000 politifolk og gendarmer som igår aftes var involvert i nyttårsfesten som foregikk uten nevneverdige episoder: Historisk fall på 21 prosent i antall brente kjøretøy, 11 prosent stigning i antall anholdelser:

Darmanin fikk tilsvar på Twitter. Det ble mobilisert 90.000 politimenn for å gjennomføre en festaften. Tross det ble hundrevis av kjøretøy satt i brann og politiet angrepet.

– Mere end 90.000 politifolk og gendarmer er mobilisert! Risiko for angrep? Borgerkrig? Nei. Det er bare nyttårsaften i Frankrike…:

– 700 biler i brann, 90.000 politifolk og gendarmer mobilisert, politiet sto vakt foran alle steder det ble holdt gudstjeneste. Alt er i orden! Vi er ved å venne oss til det nye paradigmet hvor vold er en del av hverdagen! Synes du det er normalt?

– Bordeaux falt i hendene på avskum 31. desember:

– 90.000 politifolk og gendarmer på nyttårsaften. Gatene i Bogotá i Colombia er sikrere:

Som en spurte ovenfor:

Synes du det er normalt?

 

 

Kjøp De helliges leir!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.