På bakgrunn av en oppdatert trusselvurdering fra PST er det besluttet nasjonal bevæpning av innsatspersonell i politiet fram til midnatt 1. januar 2024.

Over hele Europa forbereder politi seg på nyttårshelgen. Terrortrusselen er oppgradert i de fleste europeiske land, noe som hovedsakelig skyldes den anspente situasjonen i Midtøsten etter terrorangrepet Hamas utførte mot Israel 7. oktober, og Israels påfølgende militære reaksjon på grusomhetene.

Fransk politi mobiliserer hele 90.000 politifolk for å sørge for en trygg nyttårsfeiring. Også Tyskland frykter voldelige aksjoner i forbindelse med nyttårsfeiringen.

Frankrike mobiliserer 90.000 politifolk til nyttårsaften

Også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge vedtar nå midlertidig bevæpning av politiet over nyttår, melder NTB.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Selv om det ikke foreligger konkrete trusler mot Norge, har politidirektøren etter en samlet vurdering besluttet midlertidig bevæpning for å sikre en best mulig beredskap gjennom nyttårshelgen, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet i en pressemelding.

Det er særlig kirker og kristne forsamlingssteder som anses som mulige terrormål, i tillegg til måt tilknyttet til jøder og Israel.

Trusselnivået i Norge er uendret, men PST har nylig vurdert at trusselen mot jødiske og israelske mål er skjerpet i Norge.

Synlig og bevæpnet politi må forventes de nærmeste dagene, men befolkningen oppfordres ellers til å feire nyttår som normalt.

− Nyttår er en tid som samler mange mennesker til ulike arrangementer i trossamfunn. Dette er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne og hurtighet i responsen fra politiet over hele landet, sier Vangen.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.