Oslo-politiet har besluttet å bevæpne seg etter at det er blitt fremmet trusler mot muslimske trossamfunn. Politiet er i dialog med PST om saken.

– Oslo politidistrikt er kjent med truslene som er angitt på et åpent nettsted. Vi jobber med å undersøke truslene, skriver politiet i en melding til pressen.

TV 2 skriver at truslene ble framsatt på Discord, en chatplattform som ofte blir brukt i forbindelse med videospill.

Politiet vil gjøre løpende vurderinger for eventuelle øvrige tiltak, skriver VG.

– Vi forsøker å finne ut hvem som står bak, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

– Det vil være en løpende vurdering om behovet for eventuelle øvrige tiltak. Politiet har økt årvåkenhet og følger med.

Fra 9. til 13. april feires den muslimske høytiden eid al-fitr stort, både i NRK, Oslo, kirker og alle moskeer i Norge, for å markere slutten på ramadan, som også beskrives som en fastemåned selv om muslimer kan spise akkurat så mye de vil når solen ikke er synlig.

Oppdatering:

Politidirektøren har nå besluttet at politiet over hele Norge skal bevæpnes.

– Bakgrunnen er trusler fremsatt mot muslimske trossamfunn, og at det i neste uke er den muslimske høytiden Eid al-fitr. Politiet er i dialog med PST om truslene, skriver Fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet i en pressemelding.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Bevæpning er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne, og hurtig i respons fra politiet over hele landet (NTB)

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.