Fauna- og dyrebeskyttelsesorganisasjonen «Faunabescherming» anlegger sak mot en bonde fra provinsen Drenthe i Nederland som ble angrepet av ulv. De har også anmeldt ordføreren i Westerveld som ga tillatelse til at ulven ble avlivet. Ifølge dyrebeskyttelsesorganisasjonen er det bondens egen feil at han ble angrepet av ulv på eget tun. 

– Måtte forvente at ulven forsvarer seg

Søndag morgen ble en sauebonde i landsbyen Wapse angrepet av ulv. Bonden grep til høygaffelen i et forsøk på å beskytte dyrene og jage ulven fra gården efter at ulven først hadde angrepet to sauer og en geit, men det endte med at ulven bet mannen i armen.

Ifølge Faunabescherming ba bonden om å bli bitt. Det var ikke en ulv som angrep et menneske, men tvert imot et menneske som angrep ulven. Forbrytelsen må ikke forbli ustraffet: 

– Alle som er dum nok til å angripe et rovdyr med høygaffel må forvente at dyret skal forsvare seg selv. Dette var helt klart bondens skyld.

Faunabescherming anmelder den ubegrunnede og unødvendige avlivningen av en ulv:

Faunabescherming synes heller ikke skaden bonden ble påført er mye å jamre seg over:

– Det er også undereksponert at bonden knapt ble skadet, han var veldig raskt hjemme efter besøket på sykehuset.

De mener heller ikke ordføreren var i sin rett da han beordret at ulven skulle skytes:

– Ordføreren hadde ingen rett til å beordre skyting av ulven. Det burde politiet ha visst og verifisert før de skjøt.

Støtte til bonden

Caroline van der Plas fra bøndenes parti BoerBurgerBeweging ​​sa på Twitter at hun ville ta saken opp i parlamentet. Ifølge van der Plas har de i årevis ventet på ulveangrep i Nederland. Hun ønsker bonden all mulig styrke under rehabiliteringen: 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.