Det pleier å være Kina som hacker utlandet, men nå har en hacker som kaller seg ChinaDan hacket data om en milliard kinesere fra politiet i Shanghai. Dataene inneholder sensitiv informasjon: Navn, fødselsdato, telefonnummer, adresse og rulleblad.

Kina stjal en gang data på flere millioner offentlig ansatte i USA. Nå er det omvendt. Hackeren ber om en latterlig pris – bare 200.000 dollar.

Det ville ikke forundre om et land som USA i all stillhet kjøper dataene. USA har fått et stadig mer anstrengt forhold til Kina som har spionert på USA i årevis. Nå kan det være amerikansk etterretning anser en slik databank for en for stor fristelse til å la gå fra seg.

Slapp datasikkerhet kan forklare det enorme volumet: Shanghai-politiet er koblet opp mot datanettverk på riksplan.

One reason the breach may have contained so much information is that the Shanghai police would have access to a national data-sharing system, providing access to more information than a regional police authority would otherwise have.

https://www.foxnews.com/world/hacker-biggest-chinese-data-breach-resident-records

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.