Stortingspresident Masud Gharahkhani (39), som selv er iraner, sier at massakren på C.J. Hambros plass ikke har noe med religion å gjøre, men kun handler om hat. Hat er hat og har ikke noe med bakgrunn å gjøre, sier Gharahkhani. Det kan lyde som forhåndsinnblanding fra en person som er nummer to på rangstigen i kongeriket. Gharahkhani burde visst bedre.

– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sier Gharahkhani.

– Er du redd for at dette fører til mer splittelse?

– Vi må sørge for at de menneskene som ønsker å gjennomføre slike handler, ikke splitter oss som nasjon. Vi må ta vare på fellesskapsverdiene, at vi har respekt for hverandre, vi stiller opp for hverandre, og at vi sammen tar et oppgjør med hatefulle ytringer, handlinger og hatkriminalitet, mener Gharahkhani.

Gharahkhani går over til å angripe dem som sprer hatefulle meldinger på nett og kaller dem tastaturkrigerne.

Gharahkhani går hardt ut mot tastaturkrigere som sprer konspirasjonsteorier, og de som går et steg lenger: utfører hatkriminalitet.

– Vi ser også at det florerer med hatefulle ytringer og hets i sosiale medier. Det er kvalmende. Hvis ikke vi som samfunn tar et oppgjør med det, så er det de som vil tenke at det er normalt. Da kan det få alvorlige konsekvenser, mener han.

Gharahkhani sier at en islamist som roper «Allahu Akbar!» ikke gjør noe som har med religion eller bakgrunn å gjøre. Derimot sprer tastaturkrigerne hat, og de inspirer til hatkriminalitet.

Det er vanskelig å finne hode og hale på stortingspresidentens uttalelser. Han skader embetet og sitt eget renommé.

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jaGadn/gharahkhani-etter-angrepet-i-oslo-har-ikke-noe-med-religion-aa-gjoere

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.