Per-Willy Amundsen måtte trekke seg som leder av justiskomiteen og kan sågar bli kastet ut av partiet.

Hans «forbrytelse» er at han, påvirket av alkohol, kom i skade for å si noen sannhetens ord på Facebook.

– Vi finner det helt uaktuelt å oppføre seg på en slik måte i sosiale medier, sa Amundsens partileder Sylvi Listhaug.

Og det mangler ikke på andre som ønsker å stille seg i køen for å sette Amundsen i en rasistisk boks.

NRK er selvsagt et av mediene som hopper på en slik mulighet med glød og iver.

– Det er langt over streken. Per-Willy Amundsen er en av Norges mektigste justispolitikere, og kommer med klart rasistiske uttalelser, sa medlem av justiskomiteen Andreas Sjalg Unneland (SV) til NRK.

– Jeg mener det er å stigmatisere en folkegruppe som «arabere» eller en hel religion på den måten Per-Willy Amundsen gjør. Hvis ikke det er rasisme, så lurer jeg på hva som er det, fortsatte han.

Dette er den samme Sjalg Unneland som sammen med partiet sitt fikk sikret gjennomslag for en egen pakke mot hatkriminalitet i budsjettavtalen.

Mon tro om ikke ansatte i Document og våre lesere også går inn under herr Sjalg Unnelands merkelapp for folk som både ytrer og innehar hatefulle meninger?

For det å stigmatisere oss, dét er selvsagt ikke rasisme i den godeste sosialistens verden.

Hvor mange kjeltringer finnes det egentlig på Stortinget?

Venstres medlem i justiskomiteen Ingvild Wetrhus Thorsvik fulgte opp:

– Jeg er dypt sjokkert over det han skriver. Dette er bekymringsfulle uttalelser som jeg tar sterkt avstand fra. Det er hatefull retorikk, som er farlig og skadelig, sa hun.

Når ble det egentlig farlig og skadelig å påpeke ting som åpenbart er fakta? Nå har riktignok Amundsen klint til og benyttet et språk som han nok ikke skulle ha brukt i den posisjonen han satt i, men fra det til å kalle Amundsens skriftlige beskjed til islamister med antisemittiske holdninger om å reise et visst sted, samt telle dem opp og sende dem ut av landet farlig og skadelig, det blir for dumt.

Det som er farlig og skadelig, er at islamister med slikt tankegods får lov til å være i Norge.

Også stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne (MDG), Une Bastholm, betegner uttalelsene som «reinspikka rasisme og hatprat».

– Det Amundsen gjør, er å sette grupper opp mot hverandre og splitte oss som samfunn. Det er uakseptabelt fra en stortingsrepresentant, sa Bastholm, og la til:

– Det er helt uakseptabelt at lederen av justiskomiteen på Stortinget bidrar til å svekke tilliten til Stortingets arbeid med lik rettssikkerhet for hele den norske befolkningen.

Her ligger selve kjernen i problemet Norge har: Skal det være lik rettssikkerhet for en lovlydig nordmann som aldri har gjort noe galt i hele sitt liv og en islamistisk, knivstikkende voldtektsmann uten norsk statsborgerskap?

Alle skal med.

Amnesty og Antirasistisk senter følger selvsagt opp med virkelig hatefulle ytringer om Amundsen, hvor de sågar går så langt som å si at Amundsen egenhendig kan forsterke konflikten i Gaza.

– Disse ytringene er ikke bare diskriminerende, men de kan også være ulovlige og bidrar til å spre frykt og skape et ytringsklima preget av hat og intoleranse. Konsekvensene av å spre hatefulle ytringer, spesielt i en tid med konflikten på Gaza, kan være veldig alvorlig og forsterke spenningene ytterligere, sier politisk rådgiver i Amnesty, Varin Hiwa.

Dette er for så vidt ikke spesielt oppsiktsvekkende fra den kanten. Disse menneskene evner å se splinten i andres øyne, men ikke bjelken i sitt eget.

Når det gjelder Amundsens beskjed til radikale feminister, kunne jo ikke den ha vært mer sann.

«Vi betaler alle prisen. Gutter mislykkes over hele linjen. Skole og barnehage rammes av radikal og uforståelig kjønnsteori. Skapt av radikale kvinnemennesker som ikke vet opp eller ned på en penis», skrev den tidligere lederen for justiskomiteen.

Sannheten er vond å høre, og den får du ofte høre av barn og fulle folk.

Oppi alt dette kan man konstatere at simple brilletyver får støtte og oppmuntring til å fortsette på Stortinget. Det samme gjør juksemakere, løgnere og regelrette svindlere, som alle – etter en periode med sykmeldinger – er tilbake på Løvebakken med friskt mot til å gå løs på nye oppgaver.

For den som derimot kom i skade for å skrive noen sannhetens ord på sosiale medier i et svakt øyeblikk, finnes det ingen nåde.

Per-Willy Amundsen er lammet som blir ledet til slaktebenken.

Det er i sannhet en syk verden vi lever i.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.