Dette spørsmålet stiller Jan Skogheim i et debattinnlegg i iTromsø. Han forstår ikke helt hva bråket dreier seg om, og tar oss med på en reise gjennom uttalelsene til Per-Willy Amundsen.

Ut fra teksten antar jeg at Skogheim er nordlending. I nord er jo spennvidden litt bredere for hva man har lov til å si, og dette vet jeg, siden min far er født i Mehamn og min mor og jeg er født i Bodø.

At han sa at de kvinnene som holdt menn tilbake, var kjedelige? Jeg ville heller sagt selvopptatte og egoistiske. Enhver har nemlig, om en er kvinne eller mann, rett på personlig frihet.

Selvsagt støtter oppegående mennesker frihet. Men da må man også tåle kritikk fra dem som er uenige. Skogheims artikkel i iTromsø er i så måte et godt eksempel.

Er det galt å si at skoler og barnehager angripes av radikal og uforståelig kjønnsteori? Store norske leksikon beskriver radikal slik:

«Radikal brukes i politikken om personer, bevegelser og organisasjoner som ønsker store og raske endringer av etablerte sosiale, politiske og økonomiske forhold.»

Vel, for noen år siden visste alle at det fantes to kjønn. Nå klarer ikke ledende politikere å definere hva en kvinne er, og dette er faktisk radikalt. At venstresiden og kvinnebevegelsen leder an, sier sitt. Heldigvis finnes det unntak, og de blir tildelt det hatefulle begrepet Terfs (transekskluderende radikale feminister).

Amundsen (PWA) skal også ha sagt at kvinner venter med å få barn til de har skaffet seg minst en bachelor-grad. Vel, i dag har jo alle en bachelor-grad, og en master skaffer statsråder seg ved rent plagiat. Dessuten stemmer det: Norske kvinner gidder faktisk ikke lenger å få barn.

At fødselsraten er nedadgående her i landet, er ettertrykkelig bevist i alle undersøkelser og statistikker. Og det skyldes i stor grad at kvinner i større grad enn før kan realisere sine ønsker. Med den prisen at fødselstallene går ned.

Skogheim stiller også et aktuelt spørsmål: Hva i all verden er galt med at PWA ba islamistene i Norge reise til helvete.

Eller ønsker en virkelig at vi i Norge skal følge religiøse tolkninger av Koranen?

Jeg har null problemer med folk som er født i Iran, Pakistan eller andre merkelige land. Faktisk har jeg mange venner og naboer fra slike land. Men ingen av dem er sharia-elskende islamister. Hva er problemet med å mislike islamisme?

Så må jo Skogheim som nordlending bevege seg inn på nordlendingers favorittområde, nemlig kjønnsorganer og banning. Her kommer den nordnorske humoren på plass, så jeg siterer i helhet, slik at ingen skal tro at dette er mine ord.

At han sa at radikale kvinnemennesker ikke visste opp ned på en penis? Dette er vel det eneste jeg syntes ble feil. For det første burde han spesifisert om det var en erigert eller slapp penis han snakket om. For det andre burde han holdt seg til dialekten sin og sagt «kuk». Det hadde også vært enklere og mer forståelig om han sa «att og fram». Her har Per-Willy Amundsen et forbedringspotensial!

Per-Willy Amundsen har ikke truet noen, han har ikke svindlet eller jukset, han har bare sagt noe dumt etter litt for mange whisky. Hvem skal kaste den første sten? Hvorfor er mangfold plutselig uinteressant når det er en person som PWA som uttrykker meninger som deles av en god andel av det norske folk?

Sier du at det finnes 100 ulike kjønnsidentiteter, så får du sikkert en plass i regjeringen. Hyller du islam og feirer ramadan, da kan du lede politikken i Norges største by.

Sier du noe annet, skal du fryses ut.

Jeg melder meg frivillig for utestengelse: Islamisme er noe dritt, og det finnes faktisk kun to kjønn. De som mener noe annet, trenger hjelp fra en psykolog, eller helst en psykiater, som tross alt har skikkelig utdannelse.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.