Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen refser politiledelsen i nytt Facebook-innlegg. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Frps tidligere justisminister Per-Willy Amundsen karakteriserer justisminister Monica Mæand (H) og politidirektør Benedicte Bjørnland for å være “en feministisk politiledelse med “flerkulturell forståelse” som praktiserer identitetspolitikk”.

I et innlegg på sin Facebook-side refser han også de øverste lederne for landets politimyndighet for ikke å ta sine egne – altså politiet – i forsvar.

«Total stryk til politidirektøren og justisministeren. Dere undergraver politiets autoritet ved å ikke ta deres egne folk i forsvar. Det er kun skammelig.»

Kritikken mot politiet etter volden og aggresjonen på Festplassen i Bergen, har vært krass. Amundsen fortalte Document tidligere i uken at han er rystet over den unnskyldende holdningen fra flere venstrepolitikere, samt tausheten fra statsministeren og øvrige partiledere.

Facebook-innlegget viser en video av politimester Willy Haugli fra 1987, hvor Haugli tar politiets håndtering av demonstranter i forsvar.

«Vi trenger politimestre som Willy Haugli!
En tøff nordlending som sier ifra og tar vare på sine mannskaper. Ikke sosionomer som vil forstå kriminelle ihjel. Hva har vi fått i stedet? En feministisk poltitiledelse med “flerkulturell forståelse” som praktiserer identitetspolitikk? En politiledelse som ikke en gang klarer å forsvare sine mannskaper?»

 

– Det er en farlig utvikling 

– Det er et problem at politiet er i ferd med å bli tatt over. Det er mange fornuftige folk i POD og i Oslo politiet, men det finnes folk som jobber for at politiet skal være mer sosialarbeidere enn ordensmakt. Det er farlig en utvikling. Denne utviklingen har vi sett over flere år. Det er min erfaring som tidligere justisminister, sier Amundsen til Document.

– Er det noe spesifikt du tenker på av hendelser?

– PST kommer med uttalelser som rettferdiggjør vold, trusselvurderingen er et eksempel på det. Krenker man islam, så er det forbundet med reaksjoner som fører til vold. Det er riktig vurdering, men problemet er ikke ytringene mot islam, problemet er at det finnes en aksept for at stemmene mot islam skal knebles, svarer han.

– Document forsøkte å få en kommentar fra justisminister Monica Mæland i etterkant av demonstrasjonen i Bergen, men hun ønsket ikke å uttale seg..

– Det er kjernen i dette. Hadde det vært en demonstrasjon for islam som ble angrepet av høyreekstremister, da hadde politiledelsen og justisministeren vært der. De hadde konkurrert om mikrofonen for å fortelle hvor forferdelig dette er, sier han og legger til:

– Ytringsfriheten gjelder for alle. Om det gjelder klimapolitikk, innvandring, eller identitetspolitikk. Det er et problem at justisministeren ikke er tydelig nok på det, det gjelder også politidirektøren.

– Vi trenger politimestre som Willy Haugli, isteden har vi ei dame med bakgrunn fra venstresiden. Hun har kommet med uttalelser som åpenbart plasserer henne på venstresiden i norsk politikk. Jeg oppfatter at hun undertrykker alt som kommer av informasjon som kan koble problemene i Oslo mot innvandring.

– Det kan være problematisk å anskaffe informasjon om identitet og bakgrunn på gjerningspersoner.. 

– Det er veldig tydelig. Det er også tydelig at politiet åpenbart har fått beskjed om at de ikke skal nevne bakgrunnen på de som begår kriminelle handlinger. Da jeg var justisminister, var jeg klar på at den informasjonen skulle ut. Når man undertrykker informasjon er vi på farlige veier.

– Willy var en god en mann og en god nordlending, vi har behov for sånne som han, avslutter Amundsen.

 

Les også:

 

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok, nå i nytt opplag, her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.