FrP-politiker Per-Willy Amundsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

På Facebook angriper Per-Willy Amundsen (FrP) partiets ungdomsorganisasjon FpU, som han ikke synes er til noen nytte for FrP lenger. Han får kjeft fra egne rekker.

Det er i en diskusjonstråd på Facebook at Amundsen kommer med sitt utfall mot ungdomsorganisasjonen FpU (Fremskrittspartiets Ungdom).

Det skinner tydelig igjennom at han bærer på mye frustrasjon overfor organisasjonen, og er tvilende til hvilken verdi de har for partiet.

VG har omtalt saken:

Tirsdag langet Amundsen ut mot Fremskrittspartiets Ungdom i en diskusjon på Facebook – under et innlegg skrevet av FpU-fylkesleder Emil André Taftø i Troms og Finnmark.

– FpU har ikke bidratt med noe som helst i min valgkamp. Takk, men nei takk, skriver Frp-politikeren i en av kommentarene under innlegget.

Hans konklusjon om FpU er klar:

– FpU er ikke lenger til nytte for Frp, skriver han, og fortsetter.

– Dere har utviklet dere til å ligne mer på Venstre enn på Frp. Og for å oppnå akkurat det har dere brukt alle virkemidler, som metoo. Nei. Dere trenger voksenhjelp, skriver han.

Amundsen nevner sin bakgrunn i Troms FpU:

– Jeg var den første formannen i Troms FpU, jeg ser hva dere har skapt etter meg og blir kun trist. Fri narkotika, tre eller flere kjønn. Identitetspolitikk så det holder, skriver han, åpenbart oppgitt

Document har ved flere anledninger tatt opp utviklingen i FpU, og påvist en tydelig dreining mot venstre. I en sak fra 2019 omtalte Document at FpU ville hente «hjem» IS-barn:

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) går på tvers av moderpartiets syn og mener alle barn av norske IS-krigere må hentes hjem.

En annen sak I Document viste hvordan elementer i FpU kalte sitt eget parti FrP for «brune»:

Nestformann Knut Røe i Trøndelag FpU forstår Rajas uttalelser om at Frp driver «brun propaganda». Retorikken til enkelte Frp-topper er avskyelig, sier han.

Når Per-Willy Amundsen nå prøver seg med et slags oppgjør med FpU, møtes han med krasse reaksjoner:

Mats Danielsen, leder for Stavanger Frp, som raser mot Amundsen i kommentarfeltet:

– Du er den mannen jeg er mest flau over å være i samme parti som. Det går ikke en måned uten at du skriver noe dumt i sosiale medier, som handler om alt fra unge jenter i forsvaret, tidligere nestledere i partiet eller generelle personangrep, skriver Danielsen

Samfunnsdebattant og Resett-skribent Mari Zähler tar del i kritikken mot Amundsen:

– Dette må vi kunne ta internt. Så må jeg bare si, fra bunnen av mitt hjerte, at jeg er så utrolig glad for FpU i disse dager. De har vist at FrP har en solid og lovende fremtid.

Vi er helt avhengige av å få flere unge med på laget.

Jeg er så stolt av å være ung FrP-er og medlem i FpU, skriver hun blant annet på Facebook.

Det ser heller ikke ut til at Amundsen vinner særlig støtte for sitt syn hos partiledelsen, ifølge VG:

I en e-post til VG uttrykker Frp-leder Sylvi Listhaug at hun ikke deler Amundsens oppfatning av ungdomspartiet.

– Jeg er helt uenig med Per-Willy. FpU har gjort en formidabel innsats i skolevalget og fikk størst fremgang av alle parti. Det er takket være dyktige FpUere over hele landet. De er jeg veldig stolt av, skriver Listhaug.

– De neste årene skal vi bruke på å bygge opp partiet. Da trenger vi alle gode krefter i både FpU og FrP.

Per-Willy Amundsen har foreløpig ikke villet kommentere saken videre. Amundsen ble i årets stortingsvalg gjenvalgt som stortingsrepresentant for Troms.

Les også denne tidligere saken om utviklingen i FrP:

Også Siv Jensen er havnet fullstendig på klimakjøret

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Høsten er tiden for å nyte gode bøker, bestill også disse:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.