Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det er trøbbel i FrP når partileder Sylvi Listhaug reagerer på partifelle Per-Willy Amundsens innlegg i sosiale medier om muslimer og om kvinnedagen.

Den profilerte FrP-politikeren Per-Willy Amundsen fikk fredag skarp kritikk for et Facebook-innlegg om islam og arabere, og fredag ettermiddag kom det frem at han også hadde skrevet kommentarer om kvinnedagen. Disse ble senere slettet av ham selv.

NTB melder om saken.

FrP-leder Sylvi Listhaug var alt annet enn begeistret for Amundsens nett-aktiviteter. Fredag ettermiddag rykker hun temmelig frustrert ut mot sin egen partifelle:

– Det er ikke akseptabelt for våre politikere å oppføre seg slik i sosiale medier, sier Sylvi Listhaug om Facebook-aktiviteten til stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen.

Om kvinnedagen skrev Amundsen blant annet at kvinner har lyktes i å «holde menn tilbake», og at «skole og barnehage rammes av radikal og uforståelig kjønnsteori. Skapt av radikale kvinnemennesker som ikke vet opp eller ned på en penis».

Document har tidligere omtalt hans innlegg om islam og arabere, der det blant annet het:

«Islamister som ytrer seg her kan reise til helvete. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å sende dere hjem til deres hjemland. Dersom du ytrer deg med antisemittiske holdninger her fram til 2025 kan vi rydde opp. La oss telle dere opp … Og sende dere ut.»

Se også artikkel under.

Amundsen påpekte senere at dette siste var ironisk vinklet, og må ses i kontekst med tråden og debatten der det ble ytret.

Listhaug er uansett forbannet:

– Jeg er veldig skuffet over denne oppførselen. Det er ikke akseptabelt for våre politikere å oppføre seg slik i sosiale medier. Denne saken beklager jeg på vegne av partiet, og vi vil følge opp dette internt, sier Listhaug i en kommentar til NTB.

Her kan det med andre ord lukte bråk på kammerset, og begge parter har trolig sine tilhengere  rundt om i organisasjonen.

Det kan antagelig diskuteres om det totalt sett er negativt eller positivt for FrP å få synliggjort noen nokså spissformulerte, politisk ukorrekte synspunkter på denne måten.

Mange velgere deler den frustrasjonen Amundsens gir uttrykk for, og de skal også stemme ved kommende valg. Amundsen har nå vist dem at de har en talsmann i FrP.

Så lenge Listhaug utad kan fremstå som «sint» over utspillet, er det ikke sikkert det blir all verden av temperatur i den interne diskusjonen i partiet.

Les også: 

Per-Willy Amundsen vil ikke beklage Facebook-kommentar om islamister

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.