Per-Willy Amundsen fratas alle verv og får ikke være delegat eller representere Troms i noen partisammenheng helt til 31. januar 2025. Men han blir værende stortingsrepresentant.

Bakgrunnen er et Facebook-innlegg Amundsen skrev 7. og 8. mars og påfølgende kommentarer i kommentarfeltet. Der kom det flere uttalelser om arabere, islam og kvinner.

– Vi ser svært alvorlig på saken der Per-Willy Amundsen deltok i diskusjon på Facebook på en svært uheldig måte. Det ble fremsatt uttalelser som er fullstendig uakseptable, sier leder Anni Skogman i Fremskrittspartiets organisasjonsutvalg i en pressemelding.

I organisasjonsutvalgets behandling av saken har blant annet Amundsen selv hatt mulighet til å uttale seg. Det er en rett han har benyttet seg av.

– Vi oppfatter at Amundsen har forstått at dette ikke skulle ha skjedd, og lovet at det ikke vil skje igjen. Det har vært en del av vår vurdering når vi har fattet vårt vedtak og vurdert om han skal kunne velges til verv i Fremskrittspartiet i fremtiden, forklarer Skogman.

Vedtaket betyr at Amundsen, som representerer Troms på Stortinget, ikke vil kunne være delegat til landsmøtet, være medlem av landsstyret, medlem av årsmøter i fylkes- og lokallag, samt observatør i Troms Frp fylkesstyre ut året. Han får heller ikke lov til å delta på møter, kurs og konferanser i partiets regi fram til 31. januar nese år.

– Dette er samlet en streng reaksjon, sier Skogman.

53 år gamle Amundsen har ved utgangen av denne valgperioden vært stortingsrepresentant i 16 år. (NTB)

Amundsen er i realiteten ekskludert fra alle sammenhenger bortsett fra Stortinget. Det er en streng straff for å ha slengt med leppa på Facebook. Amundsen har selv beklaget uttalelsene og sagt de ikke skulle falt. Det hjalp ikke.

FrP har tradisjonelt vært partiet hvor folk har vært løse i snippen. Nå signaliseres en strammere kurs.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.