Per-Willy Amundsen (Frp). Foto: Fremskrittspartiet

I et innlegg på Facebook forsøker tidligere justisminister Per-Willy Amundsen å fri til de nasjonalkonservative, som ifølge Amundsen har en plass i FrP.

Han skriver:

«NASJONALKONSERVATIV? Da er ditt parti FrP. Fremskrittspartiet tror på en verden som består av frie, selvstendige nasjonalstater. Nasjonalstaten har vist seg å være den beste måten å sørge for trygghet, stabilitet og for å gi mennesker en følelse av tilhørighet. Samtidig er vi et liberalistisk folkeparti som ønsker å ta vare på grunnloven, enkeltmenneskets frihet og som løfter vår verdiskapning gjennom en fri økonomi. Gjennom 1000 år har dette vært Norges store suksess. Fisk, tømmer, industri eller olje – vår ære og makt skapte nasjonen gjennom handel.
Dersom du er tilhenger av FrPs program, må du gjerne definere deg som nasjonalkonservativ.
Personlig er jeg økonomisk liberalist og verdikonservativ. Men alle som støtter FrPs program er velkommen til å ta del i det viktige arbeidet vi kun kan gjøre sammen. Det gjør vi ved å ta vare på vår kulturarv, forstå vår historie og fortsatte vår kamp for enkeltmenneskets frihet og nasjonens uavhengighet.»

Innlegget er illustrert med et nasjonalromantisk bilde av nordlys, sjø, fjell og sjø. Men i kommentarfeltet er det få som lar seg imponere.

NASJONALKONSERVATIV?
Da er ditt parti FrP. Fremskrittspartiet tror på en verden som består av frie, selvstendige…

Posted by Per-Willy Amundsen on Tuesday, 5 January 2021

 

Kent Andersen fra Document, som nylig har meldt overgang fra FrP til Demokratene, sier det enkelt:

«Hvorfor hiver dere ut nasjonalkonservative da? Snakk om billigsalg.»

En annen kommenterer:

«Hvor har du vært den siste tiden? Det du blander i hop her er bare en smørje uten mening satt i sammenheng med det partiet du befinner deg i. FrP er blitt historie, du er nå i partiet til Siv Jensen, og der finnes ikke nasjonalkonservative, heller ikke verdikonservative som du kaller deg. Nasjonalkonservative har blitt bedt om å finne seg andre parti av Siv Jensen og Sylvi Listhaug. Så du Per-Willy Amundsen lever i en drømmeverden. Du får ta hatten din å gå om du ønsker å bli tatt seriøst.»

Christen Krogvig fra Demokratene viser til hvordan antall kvoteflyktninger har økt kraftig under sittende regjering, og skriver:

«Det er dessverre slik at globalistene overkjører de bra folkene i FrP. Tabellen viser hvordan globalistene har kjørt på for å mangedoble antall kvoteflyktninger.»

Han har vedlagt en tabell som viser at antall kvoteflyktninger har økt fra 1120 i 2013 til 3500 i dag.

En annen skriver:

«Nasjonalkonservativ = nazist, sa Sylvi. Goodbye!

Jeg kommer aldri tilbake. Og det etter snart 40 år som velger. Lykke til på ferden ned mot sperregrensen.»

Arve Kvaløy er aktiv på Facebook, og hans tilbakemelding er klar:

«Den ene uken er man nazist og bør finne seg et annet parti, den neste uken er det hjertelig velkommen? Kanskje FrP bør finne ut av hva de egentlig mener? «De tre kontroversielle Frp-politikerne Sylvi Listhaug, Jon Helgheim og Per-Willy Amundsen stiller seg helhjertet bak utkastelsen av Oslo Frps leder. Ordet nasjonalkonservatisme minner om nasjonalsosialisme, mener Listhaug.»»

Ole Steen fra Partiet De Kristne mener FrP driver med dobbelkommunikasjon:

«Vi i PDK har problem med resonnementet ditt ettersom leiinga i Frp seier det stikk motsette. Så innlegget ditt heng ikkje på greip og kom nok til då mange forstod at leiinga sitt utspel var heller dårleg. Godt val.»

En annen påpeker at «FrP vil ri hesten de har kverket».

Tegner og samfunnsdebattant Karine Haaland spør hva som har skjedd med «frysningene på ryggen». Og det unge politiske talentet Kassandra Eleni Bredrup Petsa, som er leder av Fauske FrP, nøyer seg med å skrive «Dette» etterfulgt av tre norske flagg.

Svært mange ber Amundsen om å forlate det synkende skipet hvis han mener alvor med utspillet. Men det er lite optimisme å spore i kommentarfeltet. Som avslutning en kommentar som sier det meste:

«Et parti som brunbeiser nasjonalkonservative er ikke et parti for nasjonalkonservative. Uten nasjonalkonservatisme er alt som gjenstår av dere lakrispipeliberalisme, og det er det nesten ingen velgere som bryr seg om. Med å tviholde på lederposisjonen gjennom å gi avkall på nasjonalkonservatismen, har Siv Jensen & Co. gjort FrP til et parti med ensifret oppslutning. Godt jobba.»

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.