Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen svarer statsministeren. Foto: Fremskrittspartiet.

Statsminister Erna Solberg sier hun ikke vet hvilken verden jeg lever i, fordi jeg etterlyser en tøffere og tydeligere ledelse av politiet i Oslo. La meg derfor fortelle litt om denne verdenen.

I den verden jeg lever i, angriper venstreekstreme og innvandrerungdom politiet. Demonstranter kaster stoler, flasker, jernstenger, blikkbokser, egg og stein på politiet. Politiets biler blir utsatt for skadeverk, folk klatrer opp på taket av politibilene og hamrer på rutene. Alt dette skjer mens politiet åpenbart er instruert til å trekke seg tilbake.

I den verden jeg lever i, legitimerer politikere på venstresiden aggresjon mot politiet. Oslo-pressen kritiserer politiet for selv den minste bruk av nødvendige maktmidler for å gjenopprette ro og orden. VG lager overskrifter som: «– Jeg ropte «ikke bruk kjemiske våpen mot barn». Så kom politiet og gasset oss».

I den verden jeg lever i, bruker statsministeren, justisministeren, politidirektøren og politimesteren dager og uker før de offentlig tar politiets mannskaper i forsvar, og støtter politiets kvinner og menn som står imot angrep på ytringsfriheten.

I den verden jeg lever i, spres bilder og videoer på sosiale medier som skaper inntrykk av at pøbelen herjer fritt i Oslos gater – uten at politiet griper inn. Politiets respekt og autoritet brytes ned fordi politiets ledelse velger en altfor forsiktig fremgangsmåte. Ledelsen ønsker ikke å provosere, men ser ikke ut til å forstå hvilke signaler det sender til vanlige lovlydige borgere. Det skaper utrygghet.

I den verden jeg lever i, dokumenteres et stadig større omfang av vold og trusler fra innvandrerungdom. Skoleelever som må betale kriminelle for egen sikkerhet, blind vold på åpen gate, bilbranner og gjentatte tilfeller av «voldshelger» i hovedstaden. Ungdoms- og gjengkriminaliteten i hovedstaden er tilsynelatende ute av kontroll.

I den verden jeg lever i, er Oslo politidistrikt ledet av en politimester som nekter å oppgi landbakgrunn på kriminelle, og som da hun var likestillings- og diskrimineringsombud, bad velgerne stemme ut heterofile, hvite menn og stemme inn kvinner, homofile og innvandrere.

I den verden jeg lever i, har vårt sosialdemokratiske naboland Sverige enorme sikkerhetsproblemer. Det har gått så langt at statens maktmonopol de facto ikke lenger kan garantere for borgernes sikkerhet over hele landet, i alle bydeler. Ansatte flykter fra politiet, og regjeringen ser ikke ut til å forstå alvoret. Norge ligger heldigvis noen år etter Sverige, men vi har så langt fulgt den samme oppskriften som vårt naboland.

Er det slik vi vil ha det? Hvilken verden lever du i, Erna Solberg?

 

Først publisert på Amundsen facebookside.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!