Bilde: For en drøy uke siden var det bilder av Id-feiringen over hele verden som preget byråene. Denne helgen var det pride-parader. Man kan gjøre seg mange tanker om forskjellen på de to. Erna Solberg kunne benyttet anledningen til å si noe om toleranse. Den sjansen brukte hun ikke. Her fra paraden i Madrid. Foto: Juan Medina/Reuters/Scanpix

Islamismen er på fremmarsj flere steder i verden. Lederen av Unge Høyre forsvarer statsministerens tale og tilstedeværelse på et Id-arrangement arrangert av de som forsvarer disse ideene – og griper muligheten til å angripe HRS og Document.

«Kringsatt av tullinger» – det er overskriften på Kristian Tonning Riises kronikk i Dagbladet i går. Lederen av Unge Høyre går hardt ut mot HRS og Document med karakteristikken «islam-fiendtlige ekkokamre». Samtidig forsvarer han Erna Solbergs tale og tilstedeværelse på Id-arrangementet i Valhall forrige søndag og omtaler arrangementet som et «middagsselskap».

«Jeg synes ikke bare det er bra at Norges statsminister deltar på Id-feiring og gratulerer muslimer med Id. Jeg forventer faktisk at en norsk statsminister gjør det i 2017».

Riise understreker at han er for en streng innvandringspolitikk, også av kulturelle grunner. Innvandringen må heller ikke bli større enn at vi unngår å skape parallellsamfunn, skriver han. Han er tilhenger av forbud mot heldekkende hodeplagg i skolen og mot kjønnsdelt svømmeundervisning i skolen.

Kjære Kristian – og Erna; arrangementet i Valhall var ikke et ordinært middagsselskap, eller en hvilken som helst Id-feiring. Feiringen var arrangert av to moskeer med tilhørighet langt ut på den islamistiske aksen – hvorav Brorskapsmoskeen Rabita er den ene. Dere har kanskje ikke fått med dere at det i Sverige forskes på det muslimske brorskapet? Tidligere i år kom denne rapporten som skapte stor oppstandelse i vårt naboland – de politiske korrekte vred seg i stolen når anerkjente terrrorforskere la fram sin rapport.

I rapporten står det blant annet at svenske muslimer som er ledet av Det Muslimske Brorskapet, i hemmelighet holder på å bygge opp et parallellsamfunn, blant annet ved å infiltrere organisasjoner og politiske partier.

Parallellsamfunn, som heller ikke Tonning Riise ønsker seg. Kjønnsdeling og tildekning var også gjennomført i «middagsselskapet» i Valhall – også hos småjenter. Tror Tonning Riise virkelig at dette kun gjelder dette arrangementet og ikke påvirker holdninger og daglig adferd?

Statsministeren prioriterte altså dette arrangementet forrige søndag. Denne lørdagen gikk det en parade gjennom Oslos gater der også muslimer deltok; homofile muslimer – fortsatt et vanvittig tabu i muslimske miljøer i Norge. Noen få tør stå åpent fram og kunne sårt trengt støtte fra landets statsminister, men der glimret hun med sitt fravær – til tross for en voldsom mobilisering i forkant og opp mot 30 000 deltakere i paraden i Oslo.

En statsminister har ikke anledning til å delta på alle arrangementer som ønsker hennes tilstedeværelse. Derfor må hun velge med omhu. Da var ikke id-arrangementet forrige søndag i Valhall et åpenbart førstevalg for en statsminister i ett av verdens mest liberale og likestilte land.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂