Per-Willy Amundsen kan som kjent ta over stafettpinnen som justisminister etter Frp-kollega Anders Anundsen. Saueflokken som utgjøres av norske medier, har i den forbindelse funnet det riktig å børste støvet av uttalelser Amundsen har kommet med tidligere. De er «kontroversielle», må vite.

Aftenposten er med på leken, det samme er NRK, VG og Dagbladet. TV 2 har spesielt merket seg følgende:

Amundsen var i 2007 Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann. Han uttalte blant annet at daværende barne- og likestillingsminister Manuela Ramin Osmundsen ikke var «norsk nok».

– Med eller uten norsk statsborgerskap, så er det altså sånn at hun føler like mye lojalitet til en fremmed makt, som hun gjør til Norge, sa Amundsen.

Spørsmålet fjernsynskanalen ikke stiller seg, er om dette muligens er sant. Osmundsen hadde bare vært norsk statsborger i noen dager da hun ble statsråd, og viste seg i alle fall å ha større lojalitet til en bekjent av seg enn til lover og regler – hvilket resulterte i hennes avgang. For oss andre dødelige som ikke er født med to statsborgerskap, gjelder det at vi må gi avkall på det norske statsborgerskapet for å få et annet, eller oppgi det andre for å få det norske. Hvorfor kunne ikke Osmundsen oppgi sitt franske? Amundsens spørsmål gjenstår ubesvart.

Den påtroppende statsråden har også meninger om, Gud forby, islam og innvandring.

I mai 2011 uttalte han at innvandrere ikke jobbet nok.

– Særlig fra muslimske land, hvor det helt åpenbart er ulønnsomt for det norske samfunnet, på lang sikt, med den innvandringen vi opplever, sa Amundsen på talerstolen i Stortinget.

Igjen: Kan noen påvise at det Amundsen sa, er galt? Nei, det kan de ikke. Offisielle tall bekrefter derimot at det var og er riktig.

Synderegisteret opphører ikke med det:

– Flertallet av de som kommer til Norge og søker asyl, misbruker systemet. Man kalte de bare ikke lykkejegere, sånn som jeg brukte å gjøre, sa Amundsen.

Det samme har i praksis EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans også sagt: Mer enn 60 % av asylsøkerne er etter hans oppfatning økonomiske migranter. Er han også «kontroversiell»?

per-willy-amundse-og-jonas-gahr-store

Det er litt merkverdig hvem som blir konfrontert med tidligere uttalelser av det «kontroversielle» slaget ved nyutnevelser. Da Jonas Gahr Støre ble utnevnt til leder for Arbeiderpartiet, var det ingen som omtalte hans tidligere uttalelser om at radikal islam ikke er noe problem i Norge, som «kontroversielle» – eller «omstridte», som også brukes på samme måte (selv om det ikke handler om ting som bestrides). Andre multikulturelle løgner fra politikere som tilsynelatende er verneverdige, får heller aldri passet påskrevet på denne måten.

Det er litt av noen intellektuelle standarder som hersker i dagens åndelige mørke. Det er ikke kontroversielt å si ideologisk godkjente usannheter i den norske offentligheten. Ukomfortable sannheter, derimot…

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂