Filmen The Lady of Heaven som skal handle om Fatima, Muhammeds datter, men som mest handler om Muhammeds fetter Ali, skulle vært vist på kinoene for lenge siden. Filmproduksjonen ble utsatt på grunn av covid. For noen dager siden kom imidertid filmen ut og dette skapte bråk.

Det er den første filmen som har satt «ansiktet» til profeten Muhammed på skjermen. Ingen enkelt skuespiller er kreditert for å ha spilt ham, eller noen av de andre hellige skikkelsene i hans følge. En litt nervøs innledning påpeker at ansiktene deres er datagenererte og ofte vist i blendende lys.

Journalisten i The Guardian tror naivt at dette «antagelig er nok til å berolige islams forbud mot visuell representasjon av profeten».

Muslimer sier at filmen skaper økte spenninger mellom sjia- og sunnimuslimer. Iran, Pakistan og Egypt har allerede forbudt visning av filmen.

Se trailer her:
Det tok ikke lang tid før det kom reaksjoner i Storbritannias muslimske befolkningsgrupper. Protester utenfor Cineworld gjorde kinokjeden nervøs.

 

Britene, på sin side, protesterer mot at Cineworld har gitt etter for muslimske krav og boikotten filmen. Andre igjen ser at dette er den triste fremtiden:

Bradford, kulturbyen i går kveld. De «lokale» liker tilsynelatende ikke noe som blir vist på Cineworld. Bare begynnelsen folkens. BARE DEN JÆVLA BEGYNNELSEN!!!

Og som en annen skriver på Twitter. «Dere har all rett til å protestere mot #ladyofheaven, men dere har ikke rett til å mobbe kinopersonale. Ingen lover er brutt og vi lever i et land som tillater ytringsfrihet gjennom kunst og media.»

Journalisten fra Press TV er fornøyd med boikottingen av filmen:

De protesterende muslimene sier at de ikke vil stanse før filmen er totalforbudt i hele Storbritannia.

The Guardian   Lancashire Telegraph   theboltonnews   presstv-ir

 

Kjøp billetter her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.