Erdogans forlengede arm i det nederlandske parlament, partiet Denk, vil ha et forbud mot provoserende, islamkritiske filmer.

Sammenligner med nazi-propaganda

Forrige uke ble filmen «The Kerala Story» vist i Kinepolis i Utrecht. Ifølge Denk er filmen anti-islamsk og bør derfor forbys. Partiet sammenligner filmens kritikk av islam med nazi-propaganda.

Ifølge Ismael Abassi i Utrecht Denk blir muslimer behandlet som jødene ble i den antisemittiske propagandafilmen «Jud Süß» fra 1940:

– Jud Süß var en foruroligende film som ble vist på kino i nazitiden. Den hadde en ødeleggende virkning på det jødiske samfunn og bidro til å spre antisemittiske stereotyper og hat. Vi bør ha lært av disse svarte sidene i vår historie, sa Abassi til De Telegraaf.

Denk har programfestet et tolerant og internasjonalt rettferdig samfunn. Ledende representanter fra partiet har opptrådt sammen med Hamas-aktivister. De var de eneste som stemte mot å anerkjenne det armenske folkemord. Nu vil de ha et forbud mot islamkritiske filmer: 

– Vi fordømmer på det sterkeste enhver form for hatpropaganda rettet mot en spesifikk religiøs gruppe. Slike handlinger er i strid med de grunnleggende verdiene i vårt demokratiske samfunn.

Love jihad

«The Kerala Story» tar for seg det verdensomspennende problemet grooming-bander og såkalt Love Jihad representerer. Den skildrer situasjonen til hinduistiske og kristne jenter som lures av muslimske grooming-bander og sendes til Syria og Irak for å slutte seg til IS.

– Å kalle filmen propaganda er intet mindre enn avledningsmanøvre. Den forteller historier ingen andre tør fortelle, sier hovedrolleinnehaversken Adah Sharma.

Première idag: Indisk filmindustri setter islam under debatt

I Storbritannia var alt klart for visning av «The Kerala Story» 12. mai, men filmen måtte stanses på 31 kinoer og billetter refunderes, på grunn av en uventet og brått påkommende forsinkelse av sertifiseringen fra British Board of Film Classification.

«The Kerala Story» har vakt opphisset debatt og er blitt forbudt i enkelte indiske delstater. Medlemmer av filmteamet opplyser å ha mottatt dødstrusler.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.