Efter kontroversene om filmene «Kashmir Files» og «The Kerala Story» er «Ajmer-92» havnet i islamske organisasjoners søkelys – og det allerede før den er publisert. De krever Bollywood-filmen svartelistet og forbudt.

– Film og sosiale medier angriper én bestemt religion

Formann for All India Muslim Jamaat, mufti Maulana Shahabuddin Razvi Barelvi, kaller filmen Ajmer-92 en sammensvergelse for å spre hat i India. Han hevder at film og sosiale medier bevisst brukes til å angripe én bestemt religion:

– Filmen kommer til å forvirre folk og splitte samfunnet.

The Kashmir Files: Bollywood-filmen splitter India

Handlingen i filmen avdekker den største voldtektsskandale som er blitt avslørt i India. Minst 250 ungjenter ble over flere år presset til voldsomme voldtekter av indflydelsesrike mennesker med politiske forbindelser. Størstedelen av jentene kom fra ressurssterke familier, men gjerningsmennene ble aldri stilt for retten.

Truet til taushet

Skandalen ble kjent efter at en lokal avis offentliggjorde noen nakenbilder og en historie om skolejenter som lokale menn forgrep seg på. Det startet med voldtekt av en mindreårig elev. Overgriperen tok anstøtelige bilder av henne og truet henne til å presentere andre jenter for ham. Han voldtok også dem og truet dem til taushet med kompromitterende fotos.

Da politiet begynte å nøste opp saken oppdaget de at en rekke av ofrene hadde begått selvmord og få var villig til å stille i retten efter å ha mottatt drapstrusler.

Rystet hele Indias samvittighet

Omfanget og den provoserende straffefriheten i Ajmer-skandalen rystet hele Indias samvittighet.

Mufti Maulana Shahabuddin Razvi Barelvi hevder at Bollywood og sosiale medier de siste årene er blitt et middel til å splitte samfunnet og spre hat. Filmmediet brukes til å angripe tilhengere av en bestemt religion. Derfor ber Maulana regjeringen forby filmen.

Filmen har première 14. juli.

Première idag: Indisk filmindustri setter islam under debatt
 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.