Document har ved flere anledninger skrevet om hvordan indisk filmindustri tar opp problematiske temaer knyttet til islam. 

  • «The Kashmir Files» tar for seg fordrivelsen av hinduer fra Kashmir og førte til en tilspissing av frontene mellom hinduer og muslimer i India. 
  • «The Kerala Story» handler om jenter som blir dopet, hjernevasket, utsatt for menneskehandel, voldtatt og tvangsbefruktet.
  • «Ajmer-92» havnet i islamske organisasjoners søkelys allerede før den ble publisert. Den avdekker den største voldtektsskandale som noen gang er blitt avslørt i India. 

«Razaka» 

Nu er teaseren til en ny film – «Razaka» – nettopp sluppet, og kravene om at den skal forbys er allerede fremsatt fra muslimsk hold. 

Lederen av All India Muslim Jamaat, mufti Maulana Shahabuddin Razvi Barelvi, har tidligere uttalt at filmindustrien er en sammensvergelse for å spre hat i India. Han hevder at film og sosiale medier bevisst brukes til å angripe én bestemt religion og splitte samfunnet.

Filmen er et drama fra tiden like efter Indias selvstendighet i 1947 og før Hyderabad ble en del av India. Den skildrer folkemordet på hinduer den paramilitære muslimske militsen Razakar utførte i Hyderabad før en tallmessig underlegen indisk hær grep inn i september 1948. I løpet av fem dager nedkjempet 35.000 indiske soldater 220.000 razakarer og annekterte Hyderabad.

Opptil 40.000 drept

Efter det pinlige nederlaget overga den muslimske fyrsten av Hyderabad seg og gikk i 1950 med på at Hyderabad skulle innlemmes som delstat i den indiske union. Qasim Razvi satt fengslet 1948–1957 og søkte efter det asyl i Pakistan.

En indisk regjeringskommisjonen konkluderte i 1951 med at mellom 27.000 og 40.000 mennesker var blitt drept.

Filmen forventes å ha premiere i 2024.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.