India har havnet i en gunstig geopolitisk situasjon. Det skyldes flere forhold, hvorav krigen i Ukraina er én.

Landet får idag hovedparten av sitt behov for olje dekket av Russland. Det sekulære, men hinduistiske India er av den grunn på langt nær så sårbart som tidligere for en oljeembargo fra det muslimske, oljeproduserende Midt-Østen. Erkefienden Pakistan er en sammenhengende økonomisk hengemyr og vil være sjanseløs i en langvarig militær konflikt. Vesten som tømmes for krefter av krigen i Ukraina og energifattigdom, har nok med seg selv og er i tillegg i minkende grad interessert i å komme på kant med India på grunn av de siste årenes økende spenninger versus Kina.

Småskala-jihad

Denne «gunstige» situasjonen blir fremhevet som en historisk mulighet til å rydde opp i eksistensen av vidtgripende parallelle juridiske systemer som i Taliban-stil sørger for «islamsk rettferdighet». 

Sharia er det foretrukne rettssystem for 74 prosent av indiske muslimer, ifølge en undersøkelse gjort i 2021

Denne sharia-støtten forklarer hvorfor Darul Khada har vokst til å bli en trussel. De mest beryktede spredere av jihad og sharia i India er Darul Khada og Satya Sarini. 

Darul Khada og Satya Sarini

Darul Khada («Allahs domstol») terroriserer hindu-befolkningen gjennom småskala jihad, vold, trusler, likvideringer og angrep festivaler som Ram Navami og Hanuman Jayanti.

Sathya Sarani er kjent for å gjennomføre religiøse konverteringer av spesielt hinduistiske og kristne jenter til islam med hensikt å forstyrre demografien og å rekruttere dem til islamske terrororganisasjoner.

Begge disse organisasjonene er knyttet til den nu forbudte, radikale islamske bevegelsen Popular Front of India. 

India: Massive aksjoner og forbud mot den islamske Popular Front

Et miljø av frykt

Siste år har vi sett en rekke angrep og drap på almindelige mennesker blant annet for «antiislamske» ytringer på sosiale medier. Angrepene skaper et miljø av frykt og utløser lokale spenninger og protester i ulike deler av India, men Darul Khadas «småskala» jihad rammer ikke mange nok ad gangen i tillegg til at den rammer feil religiøs gruppe, til  å nå frem til vestlig presse. 

Delhi. Foto: Arnt Jensvoll

Folkemord på muslimer?

Det gjør derimot reaksjonen på det indiske samfunns bekjempelse av islamsk jihads ulike former – som «love jihad», sharia og tvangskonverteringer. 

India: Jihadistene sjekket ID-kortene for å sikre at de bare drepte hinduer

Time bruker sterke ord og spør om India er på vei mot folkemord på muslimer. Et utall beretninger om love jihad og tvangskonverteringer har fått det grunnlovsfestede sekulære India til å diskutere lovforbud mot konvertering av mennesker, noe også NRK har fått med seg. De stiller i Verdibørsen spørsmålet: Hva skjer med de religiøse minoritetene i India? til lederen av Stefanusalliansen, og han er opptatt av solidaritet med muslimene i India: 

– Vi ser jo at i India har muslimene hatt det enda verre enn kristne.

NRK har kanskje rett i at muslimene har hatt det verre enn kristne, men det er uten å ta høyde for hvorfor det eventuelt har vært slik.

«The Modi Question»

En dokumentar fra BBC «The Modi Question», insinuerer at den tids delstatsminister Narendra Modi ikke gjorde nok for å stanse – og underforstått er medskyldig i – opptøyene som brøt ut etter at en muslimsk mobb satte fyr på et tog og drepte 59 hinduistiske pilegrimer. 

BBC anklager Indias statsminister for folkemord på muslimer

Det skjedde i den vestindiske delstaten Gujarat i 2002 og som reaksjon kom en rekke tilfeller av vold som i hovedsak rammet den muslimske befolkningen i Gujarat. 

Delhi. Foto: Arnt Jensvoll

Ifølge indiske myndigheter ble 790 muslimer og 254 hinduer drept, 223 savnet og 2500 såret – et av de verste tilfellene av religiøs vold i India siden uavhengigheten i 1947.

– Utenlandsk intervensjon for å slå ut Modi

Tirsdag kom første av BBCs todelte «The Modi Question» og det blir tolket som en utenlandsk intervensjon for å slå ut Modis Bharatiya Janata Party i parlamentsvalget 2024, til fordel for det venstreorienterte Kongresspartiet.

India: Delstatsvalg befester Modis dominans i India

India har nu tatt i bruk nødlover for å stoppe filmen. Twitter er beordret å fjerne mer enn 50 tweets som lenker til filmen mens YouTube er bedt om å blokkere videoopplastninger. 

Indisk høyesterett fastslo allerede i 2013 at det ikke er grunnlag for å straffeforfølge Modi for hans engasjement under opptøyene, og inderne lar seg provosere av den angivelig skjeve fremstillingen han blir til del.

Radikalisering av muslimer

Men det er ikke bare politisk skjevfremstilling som bekymrer inderne ved «The Modi Question». Også i India er radikalisering av spesielt unge muslimer og muslimske studenter et problem. 

Delhi. Foto: Arnt Jensvoll

Students Islamic Organization (SIO) som var involvert i mobiliseringen som førte til anti-hindu-opptøyer i Delhi i februar 2020, utnytter filmen som av hinduer betegnes som «kolonial, hvit propaganda», til radikalisering av studenter. 

Gjenoppbygging av India på islamske prinsipper

SIO definerer sin oppgave til å være «å forberede studenter, muslimer og ikke-muslimer, på gjenoppbygging av et fredelig India grunnlagt på islamske prinsipper».

Ifjor avdekket indisk politi et komplott for å forvandle India til en islamsk stat innen hundreårs­jubileet for uavhengigheten i 2047. 

India: – Islamsk stat innen 2047

Dette er noe av bakgrunnen for at det argumenteres for å benytte den «gunstige» geopolitiske situasjonen til å rydde opp i småskala-jihad og sharia i et India som ellers har en forfatning vi i Vesten ikke har problemer med å gjenkjenne, men som sliter med en befolkning hvor en stor andel foretrekker «Allahs domstol». 

India befinner seg i en  gunstig konstellasjon for å ta avgjørende oppgjør med Darul Khada og islam. Dette vil ikke BBC og det sier kanskje noe om hvilken vei utviklingen har gått i Storbritannia.

På gjensyn, Delhi. Foto: Arnt Jensvoll

 
Beslektet lesning:

Det geostrategiske bildet endres – mens Norge sover

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.