Svenske Socialdemokraternas offisielle Twitter-konto er deaktivert. Partiet har vært på Twitter siden 2007, men klokken 17.17 mandag kunngjorde partiet at deres offisielle konto ikke lenger vil være aktiv. I stedet vil partiet satse på å være på gater og torg under valgkampen, meldte partiet.

Avgjørelsen ble offentliggjort dagen etter Socialdemokraternas store dag, første mai, og mindre enn en uke etter at Elon Musk kjøpte den sosiale medieplattformen. Årsaken til å legge ned Twitter-kontoen oppgis å være misnøye med samtaleklimaet.

– I just den här kanalen så är det samtalsklimatet som vi inte tycker är produktivt, sier Johannes Svensson, pressetalsperson for S, til Expressen. Svensson bekrefter samtidig at partiets Tweet er offisiell og at de ikke er blitt hacket.

«Du finner oss også på Facebook, Instagram og Youtube», skriver partiet i det siste twitterinnlegget, hvor også kommentarfunksjonen er deaktivert. Men Socialdemokraternas vedtak kommenteres på andre sosiale medier:

– Socialdemokraterna lämnar Twitter och passar naturligtvis på att stänga av kommentarsfunktionen. Allt det fina pratet från S om yttrandefrihet… tomma ord. Tomma, skriver for eksempel Medborgerlig Samlings Lena Malmborg.

– Socialdemokraterna lämnar twitter, dagar efter att en yttrandefrihetsvurmare tar över. Det går inte att göra satir längre, skriver entreprenør og debattant Henrik Jönsson.

I et innlegg på Facebook oppfordrer forfatter og meningsleder Katerina Janouch alle som har Twitter-konto til å gå inn og like Socialdemokraternas innlegg, om å gjøre avskjeds-tvitren til partiets mest likte innlegg noensinne.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.