En belgisk journalist ble satt under politibeskyttelse etter å ha intervjuet den afroamerikanske, ytre venstreaktivisten og essayisten Angela Davis, på grunn av en flom av alvorlige trusler mot journalisten som aktivister hevdet var «for hvit» til å intervjue den svarte forfatteren.

Aktivister ble forbannet da journalisten Safia Kessas intervjuet Davis tidligere denne uken ved nasjonalteatret i Brussel, av den enkle grunnen at Kessas var «for hvit», at hun har algeriske aner var ikke godt nok. Kessas måtte settes under politibeskyttelse grunnet de alvorlige truslene mot henne, melder Breitbart.

«Som svarte og skeive aktivister stiller vi sterkt spørsmål ved Safia Kessas valg om å ha en samtale med Angela Davis. Faktisk har Angela Davis jobbet og jobber fortsatt hver dag for frigjøring av svarte mennesker og mot den rådende negrofobien i Vesten,» sa aktivister, melder den belgiske avisen 7sur7.

«Vi er lei av at undertrykkerne våre tar vår plass på steder som bør være forbeholdt oss (…) Vi vil ikke forbli stille i møte med den negrofobiske oppførselen til mennesker som hevder å være våre allierte.»

At Kessas fikk politibeskyttelse var bensin på bålet for aktivistene, som anklaget politiet for å være en «institusjon kjent for sin rasisme.»

Forfatteren selv reagerte på oppstyret og kalte saken et «urovekkende eksempel på kanselleringskultur».

Davis har vært en ytre venstreaktivist siden 1960-tallet, er selverklært marxist, og har støttet Black Lives Matter-bevegelsen.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.