Den svenske reporteren Joakim Lamotte har flere ganger vist seg som en uredd sannhetssøker som har gått inn i områder og temaer som andre svenske journalister vegrer seg for å ta i. Dessverre er dette ikke lenger noe man kan gjøre ustraffet i et stadig mer voldelig Sverige, preget av rivalisering mellom mange ulike kriminelle grupper.

Familiefaren Lamotte har i formiddag kunngjort på Facebook at han slutter som journalist med umiddelbar virkning på grunn av trusler mot ham og hans nærmeste: «Dessverre, på grunn av trusler mot familien min, må jeg herved meddele at jeg avslutter arbeidet med journalistikk. Jeg har jobbet som journalist i snart 20 år, men nå er det slutt. I kveld klokken 19:00 vil jeg holde en direktesendt pressekonferanse på Instagram for å forklare hva som skjedde. Det blir den siste direktesendingen jeg noen gang fremfører. Utover det vil jeg ikke gjøre noen intervjuer. Takk for all støtten gjennom årene!»

Se noen tidligere saker om Lamotte på Document:

Joakim Lamotte er en svensk helt

Truslene mot journalisten: «Du är svensk. Du är gris!»

Frilanseren Joakim Lamotte anmeldt for å stille spørsmål om mobbing av svenske elever

Svensk politi: – Vi rekker ikke å etterforske voldtekter på treåringer engang

Sveriges tapte territorier: For farlig for rikskanalen SVT å filme fra Kronogården i Trollhättan

Svensk-somalier: «Jeg skal drepe hvite mennesker»

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.