Emmanuel Macron i Brussel den 24. juni 2021. Foto: John Thys / Pool via AP / NTB.

Venstreaktivister som hevder at de bekjemper diskriminering av kvinner og svarte, definerer i virkeligheten mennesker etter kjønn og hudfarge, og det skaper alvorlig splittelse i samfunnet, sier Frankrikes president Emmanuel Macron i et intervju med Elle.

I intervjuet anklager den franske presidenten venstre­ideologiske aktivister for å sette etniske minoriteter i «husarrest» og ødelegge deres sosiale mobilitet, skriver The Times’ Paris-korrespondent Adam Sage.

På denne måten blir samfunnet stadig mer rasialisert, mener Macron.

“I am seeing society becoming progressively more racial. We had freed ourselves from this approach and now we are once more categorising people according to their race and by doing that we are totally placing them under house arrest,” he said.

Svarte og kvinner er ikke alene om å slite med vanskeligheter, også hvite menn rammes, forklarer den franske presidenten:

“I could introduce you to young white men … who also have immense difficulty in finding a job for different reasons. Social difficulties are not only structured by gender and by skin colour, but also by social inequality.”

Det er ikke første gang Macron ytrer seg langs slike linjer. Den franske presidenten har tidligere mer enn antydet at woke-ideologien er uønsket import fra USA. Denne gangen er han imidlertid klarere i kritikken av ideer som inter­seksjonalitet.

Dette oppgjøret med en woke-ideologi som har tiltatt i styrke med BLM- og LGBT-aktivismen, tolkes også som et forsøk på å nå ut til brede lag av velgermassen før det franske president­valget i april 2022, skriver The Times.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.