Belgiske Florence Bergeaud-Blackler er dødstruet for sin bok om det muslimske brorskapet – en organisasjon som også har tilstedeværelse i Norge.

Den belgiske antropologen Florence Bergeaud-Blackler, har i sin bok Le frérisme et ses réseaux. L’enquête (Odile Jacob) – Brorskapet og dets nettverk, beskrevet Det muslimske brorskapet, verdens største islamistiske bevegelse som oppsto i Egypt for 90 år siden.

Hun hevder at brorskapet, godt infiltrert i Europa, sikter mot en generell islamisering basert på Koranen og den muslimske lovgivningen sharia i europeiske land. Eller en «halal way of life».

Bergeaud-Blackler kommer ikke med løse ideer. Hun har gransket brorskapet i mer enn 30 år, og observert hvordan det møysommelig har infiltrert kulturelle, religiøse og vitenskapelige institusjoner i Europa, ikke minst i Frankrike, skriver Vibeke Knoop Rachline som er journalist og basert i Paris i Frankrike i Utrop.

Etter drapet på læreren Samuel Paty i 2020, som hadde vist Muhammed-tegninger i klassen i en time om ytringsfrihet, så vet man at dødstrusler i Frankrike må tas på alvor.

Bergeaud-Blackler har etter mye hets på sosiale nettverk endt opp med så konkrete dødstrusler at hun nå er den eneste forskeren i Frankrike med livvakter døgnet rundt.

Bergeaud-Blackler mener at islam-forskningens uavhengighet er truet, og at nesten ingen tør forske på dette området mer.

«Boken er en torn i øyet på mange, og Bergeaud-Blackler må nok leve med politibeskyttelse en lang stund. Har vi europeere vært blinde, og latt muslimbrødrenes innflytelse gå for langt»? spør Rachline.

Salman Rushdie advarer: – Ytringsfriheten i Vesten er truet

Hun forteller at det i Norge ikke lenger er en hemmelighet at brorskapet, eller organisasjoner som står dem nær blant annet i Kuwait, har bidratt til finansiering av moskeer i flere norske byer, og især Rabita i Oslo. Noe lederen selv, Basim Ghozlan har vedgått.

I Sverige er det enda mer synlig. Rachline skriver:

«I Sverige er brorskapets innflytelse enda større, ja systematisk. Studieforbundet Ibn Rushid, med påviste koplinger til brorskapet, fikk nettopp 1,1 millioner svenske kroner fra svenske skattebetalere. Brorskapet, med mer eller mindre skjulte støttespillere har mer enn 100 millioner medlemmer.  De utnytter selvsagt den berettigede kampen mot islamofobi for alt den er verdt. Det diskuterte deres representanter med president Biden i Det hvite hus 7. mai, noe som viser hvor betydelige de er.»

Rachline mener at Bergeaud-Blacklers bok er et velkomment bidrag til økt kunnskap om Det muslimske brorskapet og deres agenda.

«Det muslimske brorskapet er et aktivt system som tar sikte på å samle alle komponentene i islam for å oppnå et globalt islamsk samfunn. Det er et prosjekt brorskapet aldri har lagt skjul på. Målet er at samfunnet skal bli sharia-kompatibelt og til slutt helt islamsk», skriver Bergeaud-Blackler.

Det mener Rachline at må tas på alvor.

«Med andre ord et slags nytt kalifat. I mye større målestokk enn IS forsøkte seg på», avslutter hun.

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!


Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.