Tyskland innfører nå en «feministisk utenrikspolitikk». De tyske utenriks- og utviklingsministrene presenterte onsdag regjeringens nye feministiske utenrikspolitiske retningslinjer.

«Vi ønsker å gjøre samfunn mer rettferdige. Og man kan ikke klare seg uten halvparten av potensialet, nemlig kvinner», sa utviklingsminister Svenja Schulze, en sosialdemokrat. Blant annet slår retningslinjene for en feministisk utviklingspolitikk fast at mer enn 90 % av nye prosjektmidler skal gå til globale prosjekter som også fremmer likestilling mellom kjønnene. Politikken vil spesielt støtte behovene til kvinner og jenter for å fjerne diskriminering, som regjeringen sier vil føre til mer stabilitet i samfunnet.

«Vi krever ikke en revolusjon her, men vi gjør noe som er selvsagt», sa Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock til journalister i Berlin. Baerbock representerer miljøpartiet Die Grünen (De grønne). «Feministisk utenrikspolitikk omfatter alle områder av våre utenrikspolitiske handlinger, fra humanitær bistand til stabiliseringstiltak, fredsoppdrag og også utenlandsk kultur og utdanningspolitikk», la hun til.

Annalena Baerbock uttalte noen uker tidligere offentlig at «Vi kjemper en krig mot Russland». Dette reiser spørsmål om hvordan man skal føre en feministisk krig.

Et annet relevant spørsmål er islam. Partiene i den tyske regjeringen støtter fortsatt innvandring i stor skala, også av personer med en islamsk kulturbakgrunn. Hva slags konsekvenser vil økt islamsk innflytelse ha for kvinner i Tyskland og resten av Europa? Dette svarer ikke retningslinjene for Tysklands feministiske politikk på.

Sverige under Stefan Löfvens regjering lanserte en feministisk utenrikspolitikk allerede i 2014. Deres feministiske politikk har ikke forhindret voldskriminalitet og gjengskytinger fra å øke i omfang i Sverige.

Annalena Baerbock: Vi er i krig med Russland

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.