Minst 76 mennesker har mistet livet på mindre enn to uker fordi de demonstrerer mot de islamistiske mullahenes regime og hijab-tvangen. Men det har absolutt ingenting med religion å gjøre, mener Tysklands grønne utenriksminister.

Det som utløste landsomfattende protestene var at unge kurdiske kvinnen Mahsa Jina Amini (22) ble slått i hjel av «moralpolitiet» ​​i Teheran 16. september, fordi hun skal ha båret hijaben feil. Hun brøt dermed ayathollanes regler. Politiet sier Amini døde av hjertefeil, men få tror på dette. Vitner skal ha sett at hun ble banket opp av politiet.

Men for Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (41) fra Die Grünen (De Grønne) har Aminis død ingenting med religion å gjøre, skriver Bild.

Torsdag sa hun følgende i det tyske parlamentet Bundestag (Forbundsdagen):

– Med all respekt for kulturelle og religiøse forskjeller. Når politiet slår en kvinne i hjel, fordi at moralpolitiet mener at hun ikke har på seg hijaben ordentlig, så har det ingenting, absolutt ingenting, med religion eller kultur å gjøre. Da er det rett og slett en forferdelig forbrytelse.

Selvsagt var det en forbrytelse. Men det var en forbrytelse som har sin bakgrunn i et religiøst tyranni. Da har det faktisk noe med religion og gjøre. Islam fører til grove overgrep, hver dag, i mange titalls land.

Baerbock får kritikk. Bild beskriver utsagnet om at det islamske moralpolitiet  i Iran ikke har noe med religion å gjøre som «bisarr».

De beskriver det som irriterende at Tysklands kommissær for familieforhold, kvinner og unge skriver på Twitter at Baerbocks utsagn er krystallklart.

Christoph de Vries, som representerer CDU i parlamentet, mener både Lehmann og Baerbock fornekter virkeligheten.

– Dette er ikke bare en total fornektelse av virkeligheten, Sven Lehmann og Annalena Baerbock, men en hån mot kvinner, homofile og opposisjonelle som har vært ofre for dette geistlige, islamske Mullah-regimet i flere tiår, skrev de Vries på Twitter.

Lehmann representerer også Die Grünen. Han er forøvrig homofil, og går i følge Wikipedia under kallenavnet «den skeive kommisæren». Han har altså en legning som kan føre til dødsstraff i Iran. Men dette har vel heller ikke noe med religion å gjøre for disse grønne politikerne.

FDP-politikeren og den tysk-iranske publisisten Saba Farza er også kritisk.

– Siden 1979 har sharia-lovgivningen kvalt iranske kvinner – i ordets rette forstand! Og Baerbock mener at det ikke har noe med religion å gjøre hvis påtvunget hijab ble påført iranske kvinner i menneskeforakt?

– Baerbocks tale gikk glipp av poenget. Hun burde virkelig ha levert i dag og sagt: Vi skylder folket i Iran og vårt eget demokrati fullstendig isolasjon fra dette islamistiske diktaturet.

Mahsa Aminis far nektet islamsk bønn over datteren: – Ta din islam og gå


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.