Andøya flystasjon skal nå bli en militær mottaksbase for allierte styrker. Det opplyser finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NRK.

– For regjeringen er det viktig å styrke evnen til å ta imot allierte tropper og styrker. Det blir fortsatt en militærbase på Andøya, fordi vi mener det er viktig for landet vårt, sier Vedum til kanalen og legger til:

– Dette blir en permanent base på Andøya, nettopp fordi den er så bra lokalisert. Det er viktig for Norge at vi er Nato-medlem, og at vi kan ta imot allierte styrker. Da er Andøya som base et veldig godt utgangspunkt, sier han.

Til store protester vedtok Stortinget å legge ned flystasjonen på Andøya i 2016.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.