Greske tog sto stille, ferjene lå til kai og offentlige kontorer var stengt da gresk fagbevegelse oppfordret til generalstreik onsdag.

Streiken gjelder både privat og offentlig sektor, men flytrafikken er så langt ikke rammet.

Bakgrunnen for protestaksjonen er den økende prisstigningen, ikke minst på energi, som har gjort det vanskeligere for folk flest å få endene til å møtes.

I januar lå den årsbaserte inflasjonen på 6,2 prosent, mens den steg til 7,2 prosent i februar. Det er den kraftigste prisstigningen siden Hellas innførte euro som valuta i 2002.

Det er ventet demonstrasjoner i regi av ulike fagforbund samt venstreorienterte grupperinger i flere greske byer utover dagen.

Grekerne opplevde et kraftig inntektsfall da landet måtte ta storstilte kriselån for å unngå statskonkurs for drøyt ti år siden. Fortsatt har folk flest langt mindre å rutte med enn de hadde før krisen. Dagens prisstigning gjør situasjonen enda vanskeligere for mange.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.