Fra en bensinstasjon i Frankfurt den 10. mars 2022. Foto: Michael Probst / AP / NTB.

Den årlige prisstigningen i Tyskland nådde 7,4 prosent i april, og oversteg dermed den allerede rekordartede inflasjonen på 7,3 prosent i mars, viser tall som tyske statistikkmyndigheter har offentliggjort onsdag.

Prisstigningen har ikke vært høyere på over 40 år i Tyskland, nærmere bestemt siden høsten 1981, da krigen mellom Iran og Irak sendte oljeprisen til værs, skriver Die Welt.

Det er økningen i mat- og energiprisene etter utbruddet av Ukraina-krigen som har gjort inflasjonen enda høyere, og det er ingen utsikter til at tendensen skal opphøre, opplyser den tyske avisen.

Forbrukerne merker dette når de fyller tanken og varmer opp. Energien koster 35,3 prosent mer enn i april 2021.

Prisen på lett fyringsolje er nesten fordoblet.

Gassprisen har dessuten økt med 47,5 prosent og matprisene med 8,6 prosent. Prisstigningen på mat er spesielt stor for matolje (27,3 %), kjøtt (11,8 %), melkeprodukter og egg (9,4 %) samt ferske grønnsaker (9,3 prosent).

Ved Ifo-instituttet for økonomisk forskning forventer man enda høyere inflasjon i Tyskland:

Flere bedrifter enn noen gang vil sette opp prisene i løpet av de neste tre månedene, viser en spørreundersøkelse fra Ifo-instituttet i München.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.