Volkswagens kraftstasjon, Wolfsburg. Illustrasjonsfoto: Axel Schmidt / REUTERS / NTB 

Tysklands industriproduksjon falt rekordhøye 17,9 prosent fra mars til april som følge av koronapandemien.

Nedgangen var den største siden det tyske statistiske sentralbyrået Destatis startet registreringer av landets industriproduksjon i januar 1991.

Fra februar til mars var nedgangen på 8,9 prosent i Europas største økonomi.

Årets apriltall var 25,3 prosent lavere enn for april i fjor.

Den viktige bilindustrien ble hardest rammet med et fall på 74,6 prosent, mens byggebransjen klarte seg langt bedre med en nedgang på 4,1 prosent.

Nedgangen fra mars til april var større enn analytikernes prognoser. De så for seg et fall på 16 prosent.

Nedgangen i tysk industri kommer til å fortsette de neste tre månedene, men den vil ikke være like stor som den har vært til nå, ifølge en prognose forskningsinstituttet Ifo la fram mandag.

Ifo viser til at instituttets indeks for forventninger til industriproduksjonen sto på -51 poeng i april og at den steg til -20,4 poeng i mai. Det var den største månedlige økningen siden gjenforeningen av Vest- og Øst-Tyskland.

– Dette betyr bare at fallet nå er i ferd med å flate ut, sier Ifo-leder Klaus Wohlrabe.

Indikatoren for bilindustrien steg fra -41 poeng i april til 23 poeng i mai.

– Dette er ingen overraskelse når produksjonen i mange tilfeller hadde vært nærmest fullstendig stanset, påpeker Wohlrabe.

Tysk økonomi falt 2,2 prosent i årets første kvartal. En Ifo-prognose fra forrige uke anslår et fall på 6,6 prosent for året som helhet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.