Mørket senker seg i Frankfurt i Tyskland, selve hjertet i tysk og europeisk økonomi. Foto: AP Photo/Michael Probst, File

Selve «lokomotivet» i europeisk økonomi, Tyskland, er i alvorlig trøbbel. Viktige indikatorer peker nedover, og bedriftene melder om negative utsikter.

NTB-TT-AP melder at Tyskland kan være på vei mot økonomisk tilbakegang. Det refereres  til analyseinstituttet Ifo. Nå brukes også begrepet resesjonsom innebærer en kraftig smell.

– Tyskland befinner seg på grensen til resesjon, konstaterer Clemens Fuest, leder for det München-baserte instituttet.

Den anerkjente månedlige Ifo-indeksen for juli falt til 88,6, sammenlignet med den reviderte indeksen på 92,2 i juni. Tallet gir en indikasjon på hvordan det går med tysk økonomi, som er Europas største.

Nedgangen skyldes et fall i tyske bedrifters utsikter for de neste seks månedene, og sier også noe om at næringslivet er lite  fornøyde med sin nåværende situasjon. De ser mørkt på sin økonomiske fremtid.

– Bedriftene venter en betydelig dårligere forretningsaktivitet de neste månedene. Høye energipriser og trusselen om gassmangel tynger økonomien, sier Fuest.

Det meste henger altså sammen med den vanskelige energisituasjonen, en situasjon som i stor grad anses å være  selvpåført av Tysklands politiske ledelse.

Les også: 

Tysklands grønne energikrise forverrer seg

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.