Produksjon av el-biler av merket Golf ved Volkswagen-fabrikken i Dresden den 30. mars 2017. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix.

Tysklands brutto nasjonalprodukt (BNP) holdt seg flatt i fjorårets siste kvartal, og landet unngår dermed så vidt en resesjon.

Tysklands statistikkbyrå Destatis publiserte torsdag tallene for landets brutto nasjonalprodukt (BNP) fra fjerde kvartal i 2018.

Deutsche Bank fryktet på forhånd nedgang, men BNP holdt seg helt stabil, med en vekst på 0,0 prosent. De ferske kvartalstallene er imidlertid en vekst på 0,6 prosent fra 2017.

En nedgang ville sendt landet formelt inn i en resesjon, det vil si en periode der BNP faller to eller flere kvartaler på rad. Europas største økonomi gikk ned 0,2 prosent i tredje kvartal 2018. Den gangen ble problemer i den viktige bilindustrien trukket fram som årsaken til nedgangen.

Ifølge statistikkbyrået skyldes stagneringen hovedsakelig at den globale økonomien er preget av usikkerhet, og trekker fram faktorer som brexit og handelskrigen mellom USA og Kina.

Tyskland er blant verdens største eksportører, og den tyske økonomien regnes derfor som en pekepinn på hvordan det står til med den globale økonomien.

2018 var et rekordår for tysk eksport, da eksporten av varer laget i Tyskland steg med 3 prosent til 1.318 milliarder euro, ifølge Statistisches Bundesamt.

(©NTB)

 
 

Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!