USAs førstedame Jill Biden besøker en barneskole i McLean, Virgnia, i forbindelse med startskuddet for en landsomfattende kampanje for koronavaksinering av barn ned til fem års alder den 8. november 2021. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB.

USAs helsedepartement har under koronapandemien finansiert flere hundre store og små amerikanske mediebedrifter som har offentliggjort talløse artikler og innslag som nesten uten unntak setter koronavaksiner i et ukritisk positivt lys.

Det går frem av informasjon fra departementet som det konservative medieselskapet The Blaze har fått utlevert i kraft av amerikansk lovgivning om innsyn i forvaltningssaker.

Slike midler er blitt kanalisert til de fleste toneangivende mediene i USA, som ABC, CBS, NBC, Fox, CNN, MSNBC, Washington Post, New York Post, Los Angeles Times, BuzzFeed og Newsmax, samt hundrevis av lokalaviser og mindre tv-stasjoner.

Samtlige har publisert mange saker der både effektiviteten og sikkerheten ved vaksinene har vært fremhevet, skriver The Blaze, som tegner bildet av en kampanje der staten har benyttet mediene som talerør:

Hundreds of news organizations were paid by the federal government to advertise for the vaccines as part of a «comprehensive media campaign,» according to documents TheBlaze obtained from the Department of Health and Human Services. The Biden administration purchased ads on TV, radio, in print, and on social media to build vaccine confidence, timing this effort with the increasing availability of the vaccines.

Finansieringen har skjedd uten noen åpenhet hverken fra myndighetenes eller medienes side:

Though virtually all of these newsrooms produced stories covering the COVID-19 vaccines, the taxpayer dollars flowing to their companies were not disclosed to audiences in news reports, since common practice dictates that editorial teams operate independently of media advertising departments and news teams felt no need to make the disclosure, as some publications reached for comment explained.

Ifølge The Blaze bevilget Kongressen i 2021 en milliard dollar som helsedepartementet kunne bruke med sikte på å «styrke tiltroen til vaksiner i USA», men det er uklart hvor mye av disse pengene som er gått til de forskjellige mediene.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.