Samtidig som USAs president Joe Biden annonserte lanseringen av en nyutviklet korona-vaksine, gjorde han det tirsdag klart at koronavaksinering vil bli en årlig foreteelse for alle amerikanere. Beslutningen kommer etter anbefaling fra USAs allestedsnærværende smittevernsjef, Anthony Fauci.

Beslutningen ble ikke fremført av Biden personlig, men er publisert på nettsiden til Det hvite hus:

This week, we begin a new phase in our COVID-19 response. We are launching a new vaccine – our first in almost two years – with a new approach. For most Americans, that means one COVID-19 shot, once a year, each fall.

Denne uken begynner vi en ny fase i vår Covid-19-svar. Vi lanserer en ny vaksine – vår første på nesten to år – med en ny tilnærming. For de fleste amerikanere betyr det et skudd med Covid-19-vaksine, en gang i året, hver høst. (Whitehouse)

Tiltakene beskrevet i uttalelsen er et klart ekko av hva USAs smittevernsjef Anthony Fauci uttalte på en pressekonferanse tidligere på tirsdag.

Utspillet kommer etter at mat- og legemiddeltilsynet (FDA) forrige uke godkjente to nyutviklede vaksiner mot omikronvarianten av koronaviruset.

– Vi går trolig mot en vaksineringsfrekvens lignende den for den årlige influensavaksinen, med årlig oppdaterte koronavaksiner tilpasset variantene som er i sirkulasjon, sa Fauci, USAs smittevernsjef, tirsdag.

Eldre og immunutsatte kan imidlertid måtte bli vaksinert oftere, og strategien må alltid være oppe til vurdering i tilfelle det for eksempel skulle oppstå en farlig, ny variant som skiller seg dramatisk med det man forutser, understreket Fauci.

Amerikanske myndigheter venter at flere millioner får påfyllingsdoser av de nylig godkjente omikronvaksinene, som er produsert av Pfizer/Biontech og Moderna, i september. (NTB)

Nye mutasjoner – nye vaksiner

Begrunnelsen er altså at viruset stadig muterer og kommer i nye varianter.

The new vaccines provide the strongest protection from the new Omicron strain of the COVID virus, which did not exist when the original vaccine was developed. As the virus continues to change, we will now be able to update our vaccines annually to target the dominant variant.

De nye vaksinene gir den sterkeste beskyttelsen mot den nye Omicron -stammen av Covid -viruset, som ikke eksisterte da den opprinnelige vaksinen ble utviklet. Når viruset fortsetter å endre seg, vil vi nå kunne oppdatere vaksinene våre årlig for å møte den dominerende varianten. (Whitehouse)

Biden-administrasjonen og sjefen for CDC, Anthony Fauci forsikrer amerikanerne om at vaksinene er trygge, lette å finne og få, og at de er gratis.

 It’s safe, it’s easy to get, and it’s free. Go to Vaccines.gov to find a location near your home or work.

Statement by President Biden on FDA and CDC Authorizing Updated COVID-⁠19 Vaccines

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.