Etter en time av søndagens oppgjør mellom Benfica og Vitória de Guimarães ble Benficas ukrainske fotballspilleren Roman Yaremchuk byttet inn til fordel for lagets toppscorer Darwin Núñez. Det som fulgte skaper reaksjoner.

For selv om stjernen Núñez hadde laget to mål og sikret seieren, var det ikke ham tilskuerne jublet for. Med plakater i ukrainske farger hyllet et samlet stadion Benficas innbytter. Også motstandernes sympatisører deltok i hyllesten.

Benfica er et portugisisk fotballag. Klubben kommer fra den portugisiske byen Lisboa, og spiller sine hjemmekamper på Estadio da Luz.

Lagkameratene til ga umiddelbart kapteinsbindet til Yaremchuk. Yaremchuk var tydelig berørt da han takket tilskuerne for støtten.

Benfica delte klippet på klubbens sosiale medier. Det er rørende å se. Portugal er omtrent så langt unna Ukraina man kan komme i Europa.

Det er liten tvil om hvor sympatien ligger i den pågående krigen.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.