Det forteller Sjakhtar-direktør Sergej Palkin til nettstedet The Athletic. Erstatningskravet på 50 millioner euro kommer som følge av avgjørelsen Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) tok 21. juni.

Da fikk utenlandske spillere og trenere i ukrainske klubber grønt lys til å oppheve sine kontrakter midlertidig fram til 30. juni 2023. Russlands krigføring i Ukraina lå bak vedtaket.

Nyheten kom som et sjokk på Sjakhtar-ledelsen. De hadde planer om å selge flere spillere for flere titalls millioner euro, men over natta kollapset alle mulige avtaler. Interesserte klubber kunne i stedet vente og hente dem på fri overgang.

– Alle tror vi er en stor fotballfamilie. Denne avgjørelsen setter en strek over det slagordet. Vi er ikke en samlet fotballfamilie, for ingen bryr seg om ukrainske klubber. Det er veldig synd. Fifa bryr seg ikke om oss, sier Palkin.

Han sendte forrige måned et brev til Fifa-president Gianni Infantino og pekte på konsekvensene. «På grunn av Fifas avgjørelse har Sjakhtar mistet en mulighet for overganger til fire spillere til en verdi av 50 millioner euro», skrev han, ifølge The Athletic.

Hittil har ikke Sjakhtar fått den responsen de håpet på. Klubben varsler rettslige skritt, og den vil også anke saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS) for å få omgjort avgjørelsen som fritt lar utenlandske spillere forlate ukrainsk fotball.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.