Christiano Ronaldo skriver seg inn i fotballhistorien, etter at han scoret på straffe mot Ghana. Dermed er portugiseren alene på toppen, siden han har scoret mål i fem VM-sluttspill.

Fra 2006 har den portugisiske superspissen scoret i alle VM.

Ronaldo har scoret sinnssyke 118 landslagsmål på sine 192 kamper for Portugal. Også dette er rekord.

For Ronaldo er dette en oppløftende bonus, etter en lengre periode med problemer, med dårlige prestasjoner, lite spilletid og store konflikter med Manchester Uniteds manager Erik Ten Hag.

Opptakten til mesterskapet i Qatar har vært turbulent for Ronaldo. Tirsdag ble han fristilt fra Manchester United-kontrakten etter å ha gitt et kontroversielt intervju til TV-personligheten Piers Morgan. Der langet han ut mot klubbens ledelse og manager Erik ten Hag.

Uttalelsene kom etter en høst der Ronaldo fikk mindre spilletid enn han er vant til. I tillegg hadde han noen episoder med dårlig oppførsel. (NTB)

Kampen endte tilslutt 3-2 til Portugal. Ghana gjorde en brukbar figur, og var nærme utligning på overtid. Men de afrikanske lagene har så langt skuffet i VM: De mangler som vanlig taktiske kunnskaper, men nå er det i tillegg klare tekniske mangler og grove personlige feil som preger de afrikanske lagene.

Man kan si hva man vil om Ronaldo, men siden han kom til Manchester United som unggutt fra Porto i 2003, så gikk det ikke lenge før han ble regnet som en av verdens beste spillere.

Han har også vunnet Gullballen, som tildeles verdens beste spiller, hele fem ganger. Rivaliseringen med Lionel Messi har skapt mange diskusjoner blant fotballinteresserte om hvem som egentlig var best.

Jeg personlig var aldri i tvil, og satte Messi høyest. Men alle målene til Ronaldo, og hans prestasjoner på det høyeste nivået i så mange år, fikk meg etterhvert til å endre mening. Tross alt ble Ronaldo så sent som i forrige sesong toppscorer for Manchester United, og lå ikke langt bak toppscorertittelen i Premier League.

For øvrig har Ronaldo hele sin karriere vært så fokusert at det var velkjent at å bli invitert på middag hos Ronaldo ikke var noe å glede seg til, siden han var svært streng på kostholdet, og stort sett alltid serverte kylling, ris og grønnsaker helt uten saus.

Uansett: Selv en Liverpool-supporter spanderer en gratulasjon til Ronaldo i dag: Dette er en rekord som kan bli stående til evig tid.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.