West Ham fikk en dårlig start i returkampen mot belgiske Gent, men reiste seg og vendte til 4-1-seier. Nå venter semifinaler mot AZ Alkmaar i conferenceligaen.

London-klubben sliter i nedrykksstriden i Premier League, men er sammen med Manchester City eneste engelske semifinalist i de tre europacupturneringene. Michail Antonio scoret to av målene som ordnet seier på London Stadium.

– Jeg vet at tilhengerne våre ikke har hatt så mye å glede seg over denne sesongen, men de er lykkelige i kveld. Det er herlig å få dem til å smile, men vi er ikke ferdige. Vi vil til finalen, sa lagkaptein Declan Rice til BT Sport.

Etter 1-1 i bortekampen var det et optimistisk West Ham-lag som gikk på banen, men et stygt balltap av Lucas Paqueta i det 26. minutt forærte gjestene muligheten som ble omsatt i 0-1.

Tidligere Stabæk-juvel Gift Orban fikk sjansen først, men traff ikke ordentlig. Ballen havnet i stedet hos Hugo Cuypers, som scoret fra kloss hold.

Revansjerte seg

Hjemmelaget kom a jour før pause. Jarrod Bowen skrudde et frispark mot nærmeste stolpe, og Michail Antonio nikket inn.

Paqueta gjorde opp for missen sin da han satte inn 2-1 på straffespark i det 55. minutt. Etter et stolpeskudd fra Michail Antonio grep VAR inn og avdekket en hands i forspillet.

Tre minutter senere punkterte Declan Rice kampen med en flott soloprestasjon. Han vant ballen på egen halvdel, førte den over halve banen og skjøt i lengste hjørne.

En av de beste

– Jeg elsker å kunne sette fart med ballen på den måten. Det er avgjort en av mine fineste scoringer for klubben. Jeg ble så glad at jeg ikke visste hvordan jeg skulle juble, sa Rice.

Michail Antonio fullførte verket framspilt av Paqueta. På en dag da Manchester United ble feid ut av europaligaen med 2-5 sammenlagt gikk West Ham videre i conferenceligaen med 5-2-sammenlagt.

Jens Petter Hauge var ubenyttet reserve for Gent i London.

Fæle tabber ødela for Manchester United – Sevilla videre i europaligaen med 3-0

Manchester United skulle revansjere den fæle avslutningen av hjemmekampen mot Sevilla, men ble senket av kjempetabber på vei mot 0-3-tap og europaligaexit.

Harry Maguire rotet bort ballen rett utenfor egen 16-meter da Sevilla fikk et tidlig ledermål. En komisk tabbe av David de Gea punkterte kampen for godt i det 81. minutt, da United lå under 0-2 og desperat jaget en vei tilbake i kampen.

Sevilla-spiss Youssef En-Nesyri omsatte i scoring begge ganger. Innimellom vant Loïc Badé i lufta på et hjørnespark og scoret 2-0-målet. Klubben med flere europaligatitler enn noen annen værer en ny triumf.

– Når vi gjør slike feil som i dag, er det veldig vanskelig å vinne fotballkamper. Kanskje hadde trykket fra tribunene en innvirkning, men det burde ikke ha det. Vi må kunne håndtere det, og vi må ha større ro og ta bedre avgjørelser, sa United-manager Erik ten Hag til BT Sport.

I første kamp på Old Trafford tok United en tidlig 2-0-ledelse, men ga den fra seg med to selvmål helt på tampen. Maguire satte inn 2-2 i eget mål på overtid. Torsdag ventet han ikke så lenge med å rote det til.

Marcus Rashford fortviler mens Sevilla-spillerne i bakgrunnen feirer sin tredje scoring mot Manchester United i torsdagens returkamp i europaligaen. Foto: Jose Breton, AP / NTB

Det var spilt bare sju minutter da Maguire bakoverpasning til De Gea, som spilte ballen ut igjen til United-kapteinen uten å ta hensyn til det høye Sevilla-presset. Maguire orienterte seg ikke raskt nok, ble omringet av tre motspillere, og i forsøket på å slå en blind pasning ut til Aaron Wan-Bissaka på siden spilte han rett i Erik Lamela.

Lamela hadde fri bane, men En-Nesyri overtok ballen og feide den i mål bak De Gea før han jublet for sin 50. scoring i Sevilla-drakt.

Tabbekveld

Ansporet av hjemmefansen på Estádio Sanchez-Pizjuan festet Sevilla grep om kampen og truet med å score flere mål. I slutten av første omgang så det ut som United igjen var oppsatt på å hjelpe til.

Diogo Dalot slo en håpløs tversoverpasning mot Wan-Bissaka som ble plukket opp av En-Nesyri. Han spilte fram venstreback Marcos Acuña, som stormet fram og spilte skrått ut. Lucas Ocampo banket ballen i krysset.

Sevilla jublet for det alle trodde var 2-0-målet, men VAR-sjekken kom til at Acuña var noen centimeter innenfor Maguire, som hang igjen i midten og holdt på å oppheve offside.

United-manager Erik ten Hag gjorde to bytter ved pause og satte inn Marcus Rashford for Jadon Sancho, Luke Shaw for Wan-Bissaka. Det gikk bare et minutt og noen sekunder før hjemmelaget virkelig ledet 2-0.

Punktert

Ivan Rakitic tok hjørnespark fra høyre og skrudde det inn mot nærmeste stolpe. Der raget Badé over Casemiro i lufta, traff ballen med skulderen og så den seile mot lengste kryss der den traff tverrliggeren og spratt ned innenfor streken.

Like etter danset ballen i United-målgården etter et nytt hjørnespark, men målet som ville punktert kampen for godt ville ikke over streken.

Tan Hag kastet også innpå Wout Weghorst og Fred og så omsider sitt lag begynne å skape sjanser, men siste håp ble knust da De Gea beveget seg utenfor 16-meter for å klarere et langt framspill, misset fullstendig og sleivet ballen rett til En-Nesyri, som rullet inn 3-0.

Sevilla har vunnet europaligaen fire ganger de siste ni årene og har alvorlige planer om å legge på til fem av ti.