Lionel Messi stemte på Erling Braut Haaland, men stakk selv av med en ny gjev pris foran nesa på nordmannen. Det skaper sterke reaksjoner.

Dette er altså en pris for prestasjonene etter VM. Det er altså ikke Ballon d’Or (Gullballen) vi snakker om. Men uansett: Messi har vært usynlig, mens Haaland har slått rekord etter rekord. Nok en gang får vi se hvor korrupt fotballen har blitt.

Messi fikk prisen som årets spiller i verden av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) under en prisgalla i London mandag kveld. Kylian Mbappé var den tredje finalisten i kåringen.

– Jeg må summe meg litt nå, jeg er overrasket. Med all respekt til Messi, tidenes beste fotballspiller etter min mening. Men det året han leverte i denne perioden kan ikke måle seg med Haalands uvirkelige sesong. Rekord etter rekord. Jeg vil si det er en skandale, sa NRK-ekspert Carl Erik Torp på kanalens sending. (NTB)

Messi har nesten ikke spilt kamper for sin nye klubb Inter Miami. Så vidt jeg vet har han kun scoret ett eneste seriemål i Major Soccer League for klubben.

Dette beskriver NTB slik.

I år har han gjort overgang fra Paris Saint-Germain til Inter Miami og trollbundet amerikanske fotballsupportere.

Jeg har også blitt trollbundet av Messi i mange år. Men slett ikke i 2023. Man må nesten være svensk landslagstrener for å utelukke Haaland fra sin topp tre-liste.

Sveriges landslagssjef Janne Andersson hadde ikke Haaland i sin topp tre-liste. Hans stemmer gikk til Manchester Citys Rodri, Mbappé og Messi.

Vi angripes av idioti fra alle kanter, selv i fotballen. Det er snart ingen steder å rømme. Messi er for øvrig ikke under anklage her. Han er kanskje tidenes beste. Men ikke på topp 50 over årets beste, etter min mening. Og Messi stemte jo tross alt på den som fortjente prisen.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.