To superstjerner sto på hver sin side. Den ene ble VMs toppscorer. Den andre ble kåret til VMs beste spiller, og kunne løfte pokalen over hodet.

Jeg har sett alle VM-finaler siden 1974. Årets finale er den mest dramatiske i min levetid.

Argentina gikk knallhardt ut, og ledet fortjent 2-0. Messi scoret det første målet, og tok dermed ledelsen som VMs toppscorer. Di Maria var strålende på venstrekanten, og skaffet straffespark i tillegg til å score mål. Deretter gråt han stort sett i to timer, både av glede og av fortvilelse.

Frankrike var hjelpesløse, rett og slett elendige. Kampen virket avgjort. Deschamps byttet ut Giroud før pause, uforståelig hvis det ikke dreide seg om skade.

Andre omgang. Frankrike så litt bedre ut. Men de skapte ikke så mye. Så byttet Argentinas trener Scaloni ut Di Maria. Det fremsto helt merkelig, men kanskje det var alder og utslitthet som avgjorde. Argentina mistet grepet etter dette. Heldigvis fikk det ingen langvarige konsekvenser.

Frankrike lå under med 0-2 med ti minutter igjen. Så våknet Mbappé.

Først straffe, Mbappé scoret. Deretter en strålende volley, Mbappé scoret igjen, og tok over som toppscorer i VM.

Ekstraomganger.

Messi var ikke ferdig. I det 109. minuttet tar Argentina ledelsen, da Messi utligner med sitt syvende mål totalt i årets VM.

Men Mbappé og Frankrike ga ikke opp. To minutter før siste ekstraomgang var fullført, fikk Frankrike straffe nok en gang.

Mbappé gjorde ingen feil. Han ble dermed én av to mennesker som har scoret tre mål i en VM-finale, etter Geoff Hurst i 1966. Gratulasjonen lot ikke vente på seg.

Så endte det med straffekonk. Da vinner som regel Argentina. Messi inntar etter min mening dermed tronen som tidenes beste spiller, selv om ingen kan nå det nivået Maradona viste oss i 1986.

Men Messi har vært strålende i en så lang periode, at han rett og slett overgår Maradona totalt sett. Han trengte en VM-tittel. Nå har han den, etter å ha bidratt sterkt i en alder av 35 år.

Gratulerer Argentina! Og gratulerer til fotballen generelt, som fikk oppleve denne festen i dag.

Mbappé får trolig flere sjanser, og ligger i løypa til å bli den spilleren som har flest VM-mål gjennom tidende.

Merknad: Woke-mafiaen har tidligere i mesterskapet angrepet Argentina. De mangler nemlig et akseptabelt antall svarte spillere, ifølge en overskrift i søppelavisen Washington Post. Men i Argentina er det vel under en halv prosent av innbyggerne som har mørk nok hud.