En dramatisk kamp i Champions League med hele syv mål er forklaringen hvis noen mangler forståelse for oss som lar oss engasjere av fotball.

Manchester United befinner seg i en dyp og mørk dal, og manager Erik ten Hag overlever neppe lenge.

– Dette var et drama i mange akter, sa kommentator Brede Hangeland.

Hangeland bor for øvrig på mitt hjemsted Hinna, og er en flott person som stiller opp på alle dugnader i den lokale fotballklubben. Han er også den beste såkalte ekspertkommentator TV 2 har. Semb virker som regel beruset (det er ironisk ment), og Tjernås plaprer selvfølgeligheter.

United kom fra en etterlengtet seier i Premier League, og kampen mot København FC så nesten ut til å være avgjort etter kort tid. The Red Devils ledet 2-0 etter 28 minutter og dominerte kampen fullstendig etter to scoringer av dansken Rasmus Højlund.

– Er dette vendepunktet for Manchester United? spurte kommentator Øyvind Alsaker.

Men slik ble det ikke.

Etter 42 minutter får Rashford rødt kort. De fleste mener at dette var nokså strengt av dommeren, selv om taklingen var stygg nok. For det ser ut som et rent uhell, det virket som Rashford forsøkte å nå ballen og ikke så den danske spilleren som kom fra siden.

Selv en Liverpool-supporter som meg, i tillegg til en tidligere Liverpool-spiller, er kritiske til det røde kortet.

United later til å miste troen. Det går bare noen minutter før dette merkes. Den norske landslagsspilleren Mohamed Elyounoussi reduserer for København etter flott angrepsspill.

Hele 13 minutter ble lagt til i første omgang. I det syvende minutt får København straffe! Diogo Goncalves plasserer ballen iskaldt i motsatt hjørne av keeper Onana.

Det var rett og slett en utrolig og spektakulær omgang med fotballunderholdning. United virket rystet, manglet selvtillit og så ut til å ha gitt opp allerede.

– Det har snudd til et mareritt, sier tidligere United-spiller Tom Cleverley på Sky Sports.

I andre omgang virker United nokså tannløse. De viser ikke det samme motet som Tottenham gjorde da de fikk to utvist i forrige seriekamp, men allikevel forsøkte å vinne kampen med ni spillere på panen. 7-2 med en syver på midtbanen? Vel, de tapte til slutt mot Chelsea, men hylles som helter av fansen og en hel fotballverden.

Normaliteten returnerer til Premier League, Man City på topp

Så får United plutselig straffe etter 68 minutter. Bruno Fernandes setter ballen sikkert i mål, og håpet lever for United-supportere over hele verden.

Straffen er muligens litt på kanten til tvilsom, men grei nok.

Men København gir ikke opp, og etter 83 minutter utligner Lukas Lerager, som tidligere i kampen hadde forårsaket straffen til United. Hevn på den aller beste måten.

Fire minutter senere skjer det som sender United ned i gjørma, da den 17 år gamle innbytteren Roony Bardghji skyter fra 10 meter. Skuddet treffer bakken og spretter inn forbi keeper Onana. Et fullsatt Parken eksploderer i glede.

Maguire klarer å treffe tverrliggeren, men dét er det nærmeste United kommer en utligning. FCK vinner 4-3 og ser ut til å ha en veldig god mulighet til å nå sluttspillet.

Erik ten Hags jobb henger i en tynn tråd.