Galatasaray ønsket Manchester United velkommen til helvete. De hadde tydeligvis glemt av United går under tilnavnet Red Devils, og selvsagt trives i den mørke, brennhete avgrunnen.

Welcome to Hell, sto det over tribunen til Galatasaray i Istanbul. Dette er ikke første gangen de røde djevlene har blitt ønsket velkommen til Istanbul på en slik måte.

Det er et voldsomt kok på stadion når Galatasaray spiller hjemmekamp. En  øredøvende lyd fra fanatiske tilhengere førte ifølge kommentatorene til TV2 at de ikke hørte hverken hverandre eller sin egen stemme.

Men United virket ikke så veldig skremt av hylingen til de tyrkiske supporterne, og ble raskt involvert i kampen.

Etter litt over ti minutter tar United ledelsen etter flott angrepsfotball. En flott avslutning fra unggutten Garnacho i nærmeste kryss. Han fortsetter å levere etter det praktfulle brassesparket i helgen, som fortjener er en reprise. Årets mål? Trolig. Se de første 30-40 sekundene av klippet nedenfor.

Så er det portugiseren Bruno Fernandes sin tur. Han leverer et skudd fra rundt 20-25 meter som ender som en ren perle i samme kryss som Garnacho.

– Hvilken effektiv måte å stilne et opphisset hjemmepublikum på! sier kommentator Alsaker.

Allerede etter litt over et kvarter starter pipekonserten på tribunen. En imponerende start av United.

Men så reduserer Galatasaray etter 28. minutter ved den tidligere Chelsea-spilleren Hakim Ziyech, på et heller labert frispark fra rundt 20 meter. Dette må anses som en ren keepertabbe av Onana, for dette bør han redde 10 av 10 ganger! Men kampen lever, i det minste, også på tribunen.

Etter reduseringen etablerer Galatasaray et visst press mot United.

Ziyech er for øvrig ikke den eneste spilleren med Premier League-erfaring. Også min helt Wilfried Zaha spiller for Galatasaray. Han var den første spilleren i Premier League som nektet å delta i denne idiotiske knelingen for BLM-pøbelen. Zaha har også tidligere spilt for nettopp Manchester United.

Wilfried Zaha står stolt oppreist mens idiotene kneler

Etter 43 minutter utligner Ricardi, men målet annulleres på grunn av hårfin offside.

Første omgang er plutselig slutt. Selv om det rent faglig ikke har vært spesielt imponerende, så er det uansett et rent fyrverkeri av fotball vi har opplevd. Intensitet, drama og et imponerende trykk fra tribunene er en god erstatning for kvalitet, i det som fremsto mer som en fotballkrig enn en reklame for elegant fotball.

Galatasaray tar umiddelbart grep i starten av andre omgang, og det er alle mann i angrep. For også Galatasaray bør vinne denne kampen hvis de vil videre i Champions League. Det er herlig å se en kamp hvor ingen av lagene er fornøyde med noe annet enn seier!

Allerede etter 47 minutter får Ayhan en god mulighet, men ballen treffer nettveggen. Her var Lindelöf og Maguire litt uoppmerksomme.

Man sitter med en følelse av at dette blir noen svært tøffe tre kvarter for United. Men også United forsøker seg på angrep, uten de store sjansene i begynnelsen av omgangen.

Så scorer formspilleren Scott McTominey etter 54 minutter! Flott angrep av United, og skotten plasserer ballen trygt i mål fra kort hold.  Plutselig leder United 3-1 på bortebane, og det blir merkbart stille på tribunene.

Etter 61 minutter får Ziyech frispark omtrent på hjørnet av 16-meteren, et nokså unødvendig frispark forårsaket av Fernandes. Det ser ut som en innleggsposisjon, men Ziyech forsøker et nytt skudd, og Onana i målet til United blir forvirret av en merkelig innblanding av Martial, og leverer nok en keepertabbe. 2-3! En ren fest for nøytrale tilskuere er sikret, og tribunen våkner til liv igjen.

Det er virkelig ekstremt underholdende å se en fotballkamp uten den moderne fotballens versjon av å se maling tørke, med evige pasninger frem og tilbake i forsvarsrekka, uten tegn til angrepsvilje.

Drillo kalte det gjennombruddshissighet, men her opplever vi egentlig kaoshissighet.

Ziyech får til et bra skudd etter rundt 67 minutter, men Onana klarer for en gangs skyld å stanse et relativt enkelt skudd. Galatasaray forsøker desperat å utligne, og United fremstår rystet.

Så kommer utligningen etter 70 minutter! Jeg får faktisk gåsehud! Ziyech, som hittil er kampens store spiller, legger en fin pasning til innbytteren Kerem Akturkoglu, som plasser ballen i mål. Denne ganger er ikke Onana å bebreide.

Kampen inneholder KUN angrepsfotball, og er en av de morsomste kampene jeg har sett i årets sesong.

– Dette er lidenskap! sies det fra kommentatorene.

Galatasaray presser på, og Ziyech er plutselig forsvarsspiller også. For en kamp han har levert.

United får noen muligheter, og er absolutt ikke ufarlige. McTominay skyter utenfor, det skjer noe hele tiden, jeg rekker nesten ikke å notere det som skjer. Jeg må nesten gi opp nå, for å ikke gå glipp av noe. Heldigvis kom det noen innbytter, Balot og Pelistri kommer inn for United, noe som ga meg en pustepause. Men de to innbytterne markerer seg umiddelbart, og skaper en halvsjanse i løpet av kort tid.

Pelistri får til nok en god mulighet helt ved egen hjelp etter 81 minutter, men skuddet blir for dårlig og for høyt.

Så får Zaha en god mulighet. Noen sekunder senere skyter Fernandes i stolpen på motsatt side av banen. Det er fullstendig kaos, og underholdning på skyhøyt nivå.

Så kommer et nytt forsøk fra Zaha, før United angriper igjen. Det som finnes av spill på midtbanen er helt usynlig, det er angrep, angrep og atter angrep. Det virker som om general Patton er manager for begge lagene samtidig.

– Det er det glade vanvidd, det er fullstendig kaos, folk ligger strødd! sier en entusiastisk Alsaker.

Det bare fortsetter. Pelistri får en meget god mulighet i det 89. minutt, men skuddet fra rundt fem meter blokkeres av keeper som sitter på rompa. Her bør Pilastri score!

Kun tre minutter er lagt til, for ingen spillere har kastet bort tiden med å ligge å vri seg i «smerte» underveis. Kun innbyttene pluss noen småting gir ekstra tid. United presser på.

Men kampen blåses av, et ellevilt drama er dessverre over. Ingen av klubbene er trygge, men begge lagene fortjener hyllest, kanskje med unntak av Uniteds keeper Onana.

Slik ser tabellen ut, før United avslutter hjemme mot Bayern München, en kamp de MÅ vinne.

Stillbilde VGLive

I tillegg trenger de hjelp fra andre resultater, så det ser ikke lyst til for de røde djevlene. For hvis Galatasaray slår FC København borte er United ute uansett. Dessuten skal det deles ut poeng senere i kveld i kampen mellom Bayren München og FC København.

Mitt tips er at United er ferdige i årets Champions League.

Oppdatering:

Siden FC København tok et poeng i kampen borte mot Bayern München i kveld, noe som er meget imponerende av det danske laget, så ser situasjonen langt verre ut for Manchester United. Uniten må for det første slå Bayern München, samtidig må det bli nøyaktig uavgjort mellom København og Galatasaray. Dream on i «Drømmenes teater».

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.