President Zelenskyj er under et umenneskelig pris og er heller ikke en erfaren statsleder. På den ene siden sier han i morgentimene at våpen og ammunisjon er på vei til Ukraina. Samtidig sier han nå må Ukraina bli opptatt i EU.  Hvis Zelenskyj skal ha håp om å komme i forhandlingsposisjon vis-a-vis russerne, er det neppe signaler som er egnet til å få dem til å tenke seg om.

After filming himself in Kyiv Saturday morning following Russian troops storming the capital overnight, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy tweeted that it’s a «crucial» moment to decide «once and for all» on whether Ukraine can join the European Union.

He said he had discussed «further effective assistance and the heroic struggle of Ukrainians for their free future» with Charles Michel, president of the European Council.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.