En av Zelenskyjs nærmeste medarbeidere sier det er samtaler i gang om å la Ukraina få jagerfly for å beherske luftrommet og langtrekkende raketter som kan ramme russiske lagre. Sist uke ga Tyskland og USA beskjed om at Ukraina vil få tunge stridsvogner.

Mykhailo Podolyak, an adviser to Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy, said Ukraine’s supporters in the West “understand how the war is developing” and the need to supply planes capable of providing cover for the armored fighting vehicles that the United States and Germany pledged at the beginning of the month.

USA, Frankrike, Tyskland og Storbritannia har varslet at de vil sende panservogner for transport av soldater, men man vil nå drøfte om det skal sendes fly for å beskytte dem. Dermed gjør Nato det Jens Stoltenberg har sagt de ikke skulle gjøre: Ta kontroll over luftrommet og risikere å skyte ned russiske fly.

Men Podolyak sier de er i samtaler for å overbevise Nato-land om hva som trengs for å vinne krigen:

“We need to work with this. We must show (our partners) the real picture of this war,” Podolyak said, without naming specific countries. “We must speak reasonably and tell them, for example, ‘This and this will reduce fatalities, this will reduce the burden on infrastructure. This will reduce security threats to the European continent, this will keep the war localized.’ And we are doing it.”

Podolyak innrømmet til videokanalen Freedom at det ikke var alle Nato-land som var «om bord». Noen er bekymret for konsekvensene for den «internasjonale strukturen» som han kalte det.

Podolyak sa de ville ha langtrekkende raketter for å kunne slå ut russiske våpenlagre som i dag ligger for langt unna til at ukrainerne kan nå dem med sine HIMARS-raketter.

Podolyak, the presidential adviser, said Ukraine needs supplies of Western long-range missiles “to drastically curtail the key tool of the Russian army” by destroying the warehouses where it stores cannon artillery used on the front line.

Ett av EU/Nato.landene som er kritiske til opptrappingen, er Ungarns Viktor Orban. Orban sa fredag at Vesten er ved å bli aktive deltakere i krigen.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban asserted Friday that Western countries providing weapons and money to assist Ukraine in its war with Russia have “drifted” into becoming active participants in the conflict. Orban has refused to send weapons to neighboring Ukraine and sought to block EU funds earmarked for military aid.

Ukrainsk UD sier de vil innkalle den ungarske ambassadøren for korreks.

The Ukrainian Foreign Ministry said it would summon Hungary’s ambassador to complain about Orban’s remarks. A ministry spokesperson, Oleg Nikolenko, said Orban told reporters that Ukraine was “a no-man’s land” and compared it to Afghanistan.

“Such statements are completely unacceptable. Budapest continues on its course to deliberately destroy Ukrainian-Hungarian relations,” Nikolenko said in a Facebook post.

Signalene kan tolkes som at det nå er ved å oppstå de sprekkene i Nato/EU som flere har advart mot. Det er selvsagt i Putins interesse.

 

https://www.breitbart.com/news/ukraine-fast-track-talks-underway-for-missiles-planes/

 

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.